februari 2019

Een duizendpoot, een uilskuiken, afscheid van een 'barre man' en de beurzen bleven maar komen

Tholen - Het was nog maar net februari en in Warmenhuizen konden de pootjes omhoog. Grapje natuurlijk, maar de slatelers van B-Four Agro waren wel uitermate in hun nopjes met de nog maar net officieel geopende volautomatische, nieuwe kas. Ook andere telers hadden mooi nieuws in een drukke februarimaand met de nodige beurzen en opstartende, nieuwe teelten.


Teler Willem Bas van B-Four Agro verrichtte de openingshandeling, waarna hij spreekwoordelijk 'de krant kon gaan lezen'. 

Eerst maar eens al het telersnieuws. Dat was er namelijk volop. Bij Sweet Lions werd de planning na de bouw van 5 hectare nieuwe kas gehaald en keken telers Thomas en Jordan terug op een hectische tijd. Paprikateler VD Holland kondigde ondertussen de bouw van 7 hectare kas aan, bij Schenkeveld vertelden Berry Baruch en Rokien Schenkveld dat zij graag 'in de eerste wagon, maar wel in het laatste bankje wilden zitten' als het om technische innovatie ging, Jan Reijm ging van start met het telen van paprika's, toch even iets anders komkommers, tomaten, sla en andijvie én een Lierse teler werd gesnapt tijdens het illegaal lozen, 'de uilskuiken'. 


Marcel Dings op de Aardbeiendag 2019

Verder namen de telers binnen telersvereniging Frutanova de totale verkoop en dienstverlening in eigen hand, blikte Tom Vlaemynck van Tomato Masters terug op de bouw van 5,6 hectare kas in 2018, vertelde Marcel Dings over de ontwikkeling van de belichte aardbeienteelt en stond Paul van Schie samen met Jean-Pierre Schenkeveld stil bij 10 jaar Aardwarmte Plaza.

Cees en Colin van der Kaaij

Ook vanuit de rest van de sector genoeg nieuws, al dan niet in verband met de beurstijd. Cees en Colin van der Kaaij van Doek en Draad vierden namelijk de opening van hun nieuwe pand, Regiomerk Die Frisschen zag het licht, terwijl Belgische coöperaties een nieuwe duurzaamheidsstrategie onthulden

Dat deden zij op Fruit Logistica (bekijk hier de fotoreportage terug), gevolgd door de HortiContact waar het aantal telers, mogelijk vanwege de schaalvergroting, afneemt. Tijdens die beurs werd iedereen opgeschrikt door nieuws over de ontploffing van een vat mierenzuur bij Royal Peppers, maar 'met kleine schade' draaide de kwekerij verder nadat de hulpdiensten waren bedankt


Boven: Samen verder en taart van collega's.
Onder: Ruud en Rob van LEMA Tomaten in hun jonge jaren.

Taart was er voor LEMA Tomaten, met dank aan collega's en ter ere van het 12,5 jarig jubileum, een afscheid van 'barre man' Kees van Dijk bij Debets Schalke en Boeters Ketel Constructie en Grovo kondigden aan nóg meer samen te gaan werken

En dan nog een rondje 'opvallend', van Nederbananen tot Nedervanille (die er maar niet kwam) en bierbrouwende monniken in een innovatieve waterzuiveringskas.

Op naar maart, maar dat komt morgen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.