Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sector | Teler in beeld

Johan Elenbaas, De Zeeuwse Zonnekers: "Met eigen afzet beuren we een euro per kilo meer"

“Uitdagend kersenteeltjaar, maar afzet verloopt prima”

Zachtfuitkweker Marco van As over lidmaatschap LTO Noord:

"Niet meeliften op de investering van anderen"

Eerste oogst aardbeienstek uit nieuwe kas

“We zijn langzaam een tijdperk aan het afsluiten”

"Kom op Westland, doe je ding"

serres gesneuveld

Noodweer teistert telers in regio Mechelen

Theo van Noord nieuwe commissaris Horticoop

Portret van 'plantenfluisteraar' Amos

opvolging gezocht

Schrijf een brief om boer te worden

Pluk zelf je onbespoten groenten op het eiland Tholen

teler Remco laat zien hoe

Paprika snijden zonder te snijden

Kwekerij Aarts kiest voor het vierde jaar op rij voor Gideon als herfstras

Komkommerras is 'zondagsvriendelijk'

Karel Vaes: "De kers moet proeven alsof je hem net van de boom geplukt hebt"

"Nu komt de betere kwaliteit kersen op de markt"

Jo Schaepkens:

"Vroege kersen hadden forse waterschade, maar de Kordia en Regina hangen er fantastisch bij"

"Stadsverwarming waarborgt jaarronde kwaliteit van onze komkommers"

Tomaten voor fijnproevers

pilot pakt goed uit

Nieuw: Passiefruit uit Nederlandse kas

John Giesbrecht, eigenaar en hoofdteler JPI Farms:

"Door Crop Controller heb ik als hoofdteler een betere nachtrust"

Portugese en Poolse concurrentie voor O'Bio

"Regenval in voorjaar was juist voordelig voor nieuwe oogst biologische blauwe bessen"

Krist Hamerlinck analyseert markt biologische kasgroenten

"Uitdagingen in de productie en de stagnerende vraag maken het moeilijke jaren"

Profvoetballers telen zeekraal in zomerstop

Groentepakkettenidee start van 30 jaar succesvol ondernemen in biologisch

"Frambozenomzet bijna verdubbeld"

Varkenshouders schakelen om naar noten, kruiden en fruit

Kruidenteler en -droger meet zich andere rol aan in de keten

"Ondertussen zie ik mezelf niets anders meer doen"

Arie van der Giessen, Village Farms over autonoom telen:

"A.I. is je vriend"

Frutania/Aldi Süd
Frutania GmbH

Aldina aardbei in schappen van Aldi Süd

Tomélon komend seizoen voor het eerst bij alle dc's Aldi Belgium

"Ook vanuit het buitenland is er steeds meer interesse in onze mini-watermeloen"

Tomatenteelt met 100% biologisch afbreekbaar touw

Zuidgeest Delfgauw van Son-T naar LED

"Drie keer zoveel licht met dezelfde stroominput"

Hagdorn Tomaten

Hagdorn Tomaten bezocht door landbouwminister

Paprikateler schaalt op met nanobubbels

"Duurzamere voedselproductie dan tomatenteelt in de Nederlandse glastuinbouw ga je niet krijgen"

Eauzons!

Tropisch fruit uit aquaponics in Zuid-Frankrijk

Germinarte

"Na Spaanse markt willen we ook exportmarkt van microgroenten voorzien"

Ricardo Ramírez, Hortícola Greenfield:

"Grootte is een belangrijke factor voor succes bij de teelt van snackpaprika's"

Bart van Meurs, directeur Division Q in nieuwe podcast:

"Techniek speelt een rol maar uiteindelijk is kennis leidend"

“Onze volgende doelgroep worden broodjeszaken en exporteurs”

Bijzondere teelten start je niet zomaar

Brand treft kersenteler "op het meest slechte moment van het jaar"

"Belgische meloenen vroeger dan ooit op de markt"

"De markt voor aardbeientomaten is gepolariseerd"

“Waterteelt is onze grootste tak van sport”

Het traject: Van tuinbouwgebied naar 830 woningen

Steven Bradley, president van Cox Farms over de investering van het bedrijf in Mucci Farms:

"We willen leidend zijn als kasteler in Noord-Amerika"

Roeland Hakkert (Megakers) prijst zich gelukkig met goede kersenoogst

"Met 32 verschillende kersenrassen zitten we elke twee dagen in een nieuw ras"

vollgepackt GmbH

"Microgroenten meer delicatesse dan decoratie"

Jannes Vertommen startte met de kweek van microalgen

Van Vugt Kruiden schaalt op

"Klanten komen bij ons niet voor verrassingen te staan"

Import bestrijden met lokaal in kas geteelde tomaten

Milieuvriendelijk telen met realistische doelen

Koos van der Burg 40 jaar teler voor Albert Heijn

"het is een enorme gok"

Wietkwekers gevolgd in hun weg naar legale Nederlandse teelt

Koen Ketelaars, De Klispoel: "Aan de andere kant van de keten, zie ik hoeveel er bij komt kijken"

Voormalig Ekoplaza-winkelier wordt waterkersteler

SCEA Dittmeyer Agricola

"Combinatie van tunnelteelt en vorstkaarsen geeft goede resultaten"

Bioteelt Ruby Red levert Vitaetom nominatie BioVLAM 2024 op

Dieprode pruimtrostomaat voortaan ook biologisch beschikbaar

Tuinieren in de kas: "Het groeit hier als kool"

"AI maakt werk in tuinbouw interessant voor jongeren"

Een tweede ultrafiltratie-systeem voor Personal Vision

"Goed gevoel dat we nu alle waterstromen kunnen ontsmetten"

Software helpt teler beslissingen maken

Meyer zu Bentrup Gartenbau KG

"Komkommerprijzen veel steviger en stabieler dan vorig jaar"

Spruitenteler André Noordhoek na 15 jaar opnieuw lid bij The Greenery

"Ik denk dat wij de enigen zijn die echt alles zelf doen, van zaaien tot aan het verpakken"

Waardedaling j-o-j van -45%

"Italiaanse tomatentelers worden onderbetaald"

Village Farms heeft twee vaste werknemers uit Nederland

Zwitserse aardbeienteler schakelt om naar bedekte teelt

"Als je serieus je resultaten wilt optimaliseren, is voorspellend telen the way to go"

Grote kersenmaten in de kas in Noord-Italië

Peet van Adrichem stoomt 'zijn jongens' klaar

Energiezuinige tomatenteelt bij Primato

Plenty Food Nederland bezoekt biocyclisch-veganistisch landbouwbedrijf Moosfeld

Fryske Strawberries verder zonder vaderlijk advies

"Hij zei vaak: “Zorg dat het niet te rood ziet!”"

Van azalea- tot groenteparadijs: Rawijs inspireert met kas

Groententeler Stefan Scherzer:

“Zonder Duitse teelt zou de import onvermijdelijk duurder zijn”

Kaskersenteler Sjaak Gresnigt (De Kersenhoeve):

"De handel wil donkere, stevige kersen"

Gemüsebau Roland Bötz, Duitsland:

"Met onze biologische cressen hebben we nog steeds een uniek selling point"

positief geluid over ToBRFV vanuit Marokko

"We hoeven veel minder te rooien dan in voorgaande jaren"

"De Franse retail kiest voor de lokale aardbei zo lang er volume is"

"De consumptie van aardbeien stijgt nog steeds"

"Geen schimmelproblemen dankzij betere klimaatbeheersing"

Tuinders brouwen paprikabier

"Het is geen vleugje geworden, maar écht paprikabier"

Maurice Beurskens werkt bij Frutura in Oostenrijk:

“Het zijn ervaringen die je horizon verbreden en uitdagen om anders te denken”

Gerco van Zuilen, Berrybrothers, over sensoren Growficient:

“We besparen één of twee waterbeurten per dag en we hebben minder dubbele vruchten”

KRO-NCRV

'K*tboeren' vastberaden om boer te blijven

Mucci Farms koopt kassen collega én grond voor groei

Wim Peters, Wim Peters Kwekerijen

"We zijn steeds meer en beter smakende rassen gaan telen"

Jules van Melick en Jorn Ewalts over de uitvoering van SIG&F

"SIG&F is een hot topic in de sector"

Iris Herren van Ott Gemüsebau krijgt slateelt op water onder de knie:

“De teelt verloopt nu beter en rustiger”

Hoe is het met Ton Janssen?

Verhalen zaaien bij de toekomstige generatie

Westlandse tuinbouw de boksring in voor het goede doel

CourgetteRoyale slaat nieuwe weg in met eigen afzet

Tuinbouwbedrijf Scheffers viert 100-jarig bestaan

Ad van Kester, operationeel directeur van Agro Care:

"Het telen op grote schaal heeft meer voordelen dan nadelen"

Seeds Technologies Italia

Telers betrekken bij de ontwikkeling van een cherrypruimtomaat loont

Van tomatenteler naar toertochten

Leo van der Houwen pakt oude hobby weer op

TVA Growers teelt én verpakt 10 jaar snoeptomaten:

"In de eerste jaren kon álles”

Italië

Over vier jaar al 60 hectare kasgroenten op substraat bij Fri-El Green House

“Met teelt in kas vaker zelf vers zeewier oogsten”

Droger voor zeewier draait graag voor andere producten

"Ken je de zeven plagen uit de Bijbel? We hebben ze allemaal gehad."

Melkveehouders stappen over naar aardbeienteelt

Jan Varekamp bestuurder af: "Van een zwart gat is zeker geen sprake"

"Een prachtige kans, maar het wordt jonge ondernemers niet makkelijk gemaakt”

Jong telerskoppel start met slateelt op water

Heinz-Jürgen Albers:

"We willen onze teelt op water uitbreiden met twee hectare tegen het einde van het jaar"

Blokpaprika E20B.0572 krijgt de naam Mathieu

ambitieuze kasgroenteteler groeit bij ZON

"Ik hoop in 2026 qua grootte op 20 hectare te zitten"

Schulden failliet UK Salads raken Europese AGF-handel

aardbeienteler Marc Geerts:

"Verkoop via aardbeienautomaten is een groeimarkt"

Rainbow Growers Group over consolidatie in de paprika's:

“Wij willen één van de overblijvers zijn”

Stamppotgroenten maken plaats voor sla

Pleun van Malkenhorst, Thanet Earth Peppers Ltd / Thanet Growers:

"Groeiende vraag van Britse retailers naar belichte teelt"

Jan van Genderen, Royal Berry:

“Het weer wordt steeds extremer, maar klanten verlangen vaker een perfect product”

Kees Stijger ziet promotiekansen

“Tour de France Femmes is hét visitekaartje voor Westland”

Robert Prins van Brazander:

"We telen al honderd jaar tomaten en elk jaar proberen we het een beetje beter te doen"

Kopzorgen bij tomatentelers in Almería door Tuta Absoluta

Drie maanden topdrukte voor Juf Gerdie tijdens aspergeseizoen

Jonge telers laten trots hun bedrijf zien

"Voor velen was het een eerste kennismaking met de verborgen wereld van tomatenteelt"

steeds meer beschermde teelt

Eerste Duitse aardbeien dankzij nieuwe rassen al sinds maart in de handel