Tweede productielocatie Hessing gecertificeerd met keurmerk On the way to PlanetProof

Productielocatie Zwaagdijk voldoet aan de eisen van het topkeurmerk On the way to PlanetProof. Daarvoor ontving Hessing Supervers vandaag het On the way to PlanetProof certificaat. Dit jaar in juli is al de productielocatie in Belfeld gecertificeerd. Met de certificering kan Hessing nu nog meer van haar…

Beschuitbakker bakt crackers met 50% groenten

Het A-merk voor beschuiten Bolletje bakt tegenwoordig veel meer producten. Naast meel, zaden en pitten als ingrediënten voegt het merk nu ook groenten als ingrediënt van hun crackers toe. Ze breiden het assortiment uit: naast lichte crackers, oer crackers, ontbijtcrackers, meerzaden crackers en diverse…

Nieuwe groene campagne Hak start met 'groentje' Elise Schaap

Groentefabrikant HAK lanceert vandaag haar nieuwe “groene” campagne die consumenten bewuster moet maken van duurzaam en lokaal geteelde groenten en hen moet helpen daarbij duurzamere keuzes te maken. In de nieuwe tv-commercial is actrice Elise Schaap te zien, met wie HAK een meerjarige samenwerking is…

Onderzoekscentrum VEG-i-TEC opent de deuren

Om verspilling bij groenteverwerking tegen te gaan, is bij de Universiteit Gent het Onderzoekscentrum VEG-i-TEC geopend. Dit centrum herbekijkt het verwerkingsproces van a tot z. Foto: Universiteit Gent "Het is iets om over na te denken de volgende keer dat je in de frituur staat: onze frietjes zijn met uitsterven…

1000 kilo bio-tomaten op weg naar tomatensalsa, ketchup en maaltijdbox

Wie helpt deze teler van 1000 kilo biologische tomaten af? Dat was eind augustus de oproep van Matthijs Post van Proevkantoor, onder meer in GroentenNieuws. Hij zocht een…

Zeevenkel: Nieuwe trend in zeegroente

Zeevenkel, een zeegroente die vooral rondom de Middelandse Zee veel voorkomt, is vanaf heden nu ook in Nederland verkrijgbaar. Your Well, groothandel in producten op basis van zeewier en zeegroente, brengt dit product, in een pot van 280 g met citroenzuur en water, vanaf deze maand in de Benelux op de…

Fixit, Instagram

Hippe spalken van bietenafval

Geen zware gipsklomp meer aan je voet of arm maar een hippe, lichte en ademende spalk gemaakt van biet. De health-tech start-up Fix it maakt van bietenafval een soort bio-plastic en 3D-print deze tot spalk. Instagram foto's van Fix it De spalken hebben allerlei voordelen: ze zijn een stuk lichter dan gips, zijn ademend en mogen…

Tomatenpraline primeur op Tomatenfestival Kalmthout

Van 3 tot en met 5 september vindt een nieuwe editie van het Tomatenfestival bij het Arboretum in Kalmthout plaats. Het belooft een extra smakelijke editie te worden, waarbij traditioneel heel wat zeldzame tomatensoorten te zien zijn. Onder meer Stoffels Tomaten brengt haar assortiment mee. Uniek is dit…

Lemongrass en Zallotti Blossom van Koppert Cress in nieuwe lijn gastronomische bieren

iKi Beer breidt het assortiment uit met een lijn gastronomische bieren in samenwerking met topchef Kelvin Lin van restaurant Nayolie in Voorschoten. Uniek aan de bieren is dat er met verse smaakmakers wordt gewerkt en niet met extracten. Voor de ‘Lemongrass’ is vers citroengras gebruikt en aan de ‘Thai…

ziet o.a. paprikateler met drukke groentesappenbusiness

Opstarten met gembershot wordt steeds populairder

Tholen - Een shotje nemen, niet voor de kick van alcohol maar juist om een supergezonde boost te krijgen. De gezondheidsvoordelen van gember gaan van mond tot mond merken diverse aanbieders. Onder hen paprikateler Jeroen Boeters, die naast zijn teeltbedrijf Dr. Veggie oprichtte. Met dat bedrijf biedt hij…

FoodforSkin

Voedsel voor je huid: broccoli, komkommer en tomaat

"Iedereen weet dat je lijf blij wordt van groenten, dus waarom voed je je grootste orgaan, je huid, hier niet mee?" Dat is de gedachte van de zussen Cathy en Angela Ursem. Onder het motto "wat goed is voor de maag, is ook goed voor je huid" zijn de zussen producten gaan ontwikkelen op basis van zaden en…

Corné Ooms: "We hebben hier geen rem op briljante ideeën"

Brabantsche Wal breidt verwerking zachtfruit uit met appelen en granaatappelen in nieuw pand

Tholen - Als zelfbenoemd 'aspergeboertje uit Ossendrecht' startte Corné Ooms vijf jaar geleden met het verwerken van zachtfruit. Een grote supermarktklant haakte aan en de activiteiten breidden zich zienderogen uit, zodat de locatie te klein werd. Een paar jaar verder is Bieze Food Group als investeerder…

Ontwerpers uitgedaagd met tomatenleer

Wie wil met tomatenleer gaan ontwerpen? Die vraag stellen BlueCity Lab en Biophilica, dat leer van tomatenteeltafval maakt, in een ontwerpwedstrijd die zij organiseren.…

Binnenkort op de catwalk: Kleding gemaakt van teeltafval

Welk landbouwafval kan worden gebruikt als vezels voor de mode-industrie? Dat blijken er aardig wat. Zo zou binnenkort rijststro of bananenstengels in de kleding teruggevonden…

Productielocatie Hessing PlanetProof-gecertificeerd voor verwerking gesneden groenten

De productielocatie Belfeld van Hessing Supervers voldoet als eerste aan de strenge On the way to PlanetProof eisen. Daarvoor ontving de groenteverwerker onlangs het On the way to PlanetProof certificaat. De locaties Zwaagdijk en Helmond volgen hierna. Met de certificering kan Hessing Supervers nu haar…

Israëlisch octrooi voor natuurlijke bescherming van AGF

Het Amerikaanse agrofood-techbedrijf Save Foods Ltd heeft met haar 100% dochteronderneming in Israël in Israël octrooi ontvangen voor haar nieuwe natuurlijke desinfecterende…

Foto: Pentz GmbH & Co. KG

Manuel Pentz over de gesneden groentenbranche

"We kunnen nu eindelijk weer ons werk doen"

"We hadden aan het begin van het aardbeienseizoen echt een goede start, omdat het weer optimaal was. Zelfs tijdens het Italiaanse en Spaanse seizoen konden we kwaliteitsaardbeien aanbieden," zegt Manuel Pentz van het Duitse Pentz. Daarnaast levert Pentz slamixen aan de horeca, ook in moeilijke tijden…

Chris de Jong, Greens and Salads:

"Naast bulk- ook maatwerksnijderij"

Tholen - "Wij hebben flink moeten incasseren door corona", vertelt Chris de Jong, directeur van Greens and Salads uit Meppel. Toen in maart vorig jaar het coronavirus het land binnenkwam beïnvloedde dat veel sectoren van het bedrijfsleven. Er was nog veel onzekerheid over de impact van deze pandemie.…

Peter van Teeseling, Bel Impex:

"Smaakmakers, bananenchips en Nederlandse producten populair in traditioneel exotenluwe zomer"

Tholen - Traditiegetrouw ligt de vraag naar exoten in Europa in de zomer een stuk lager dan in de winter. "Best opmerkelijk eigenlijk", constateert Peter van Teeseling van Bel Impex. "Neem nou zoete aardappelen, die passen perfect op de barbecue, maar als het weer is om te barbecueën stagneert de vraag…

winnende BSO mag op bezoek bij teler

Groentenpret in Noord-Holland op 20 BSO's

Om gezond eten onder kinderen te stimuleren start op 12 juli aanstaande de Gezonde Smikkelweek op 120 buitenschoolse opvang locaties (BSO’s) in Noord-Holland. "De belangstelling is zo groot, dat maar liefst 11.422 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar deelnemen. Zij gaan ervaren hoe leuk, leerzaam én…


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven