Bewerkte agf

Denen maken ketchup van onrijpe tomaten

Ieder jaar moet Høbjerg Gartneri in het oosten van Jutland duizenden onrijpe tomaten dumpen. Dat is nu verleden tijd. Dankzij een samenwerking met Michelin-kok Per Mandrup zijn de groene tomaten nu bestemd voor een speciale gourmet-ketchup. “We zijn erg blij met deze oplossing,” vertelt Peter Drejer…

Selderijsap: de nieuwe superheld onder de sapjes?

Van Pharrel Williams tot de blogger-om-de-hoek het lijkt of momenteel iedere gezonde 'Instagrammer' selderijsap drinkt. Selderijsap schijnt het nieuwe wonderdrankje te zijn, die de drinker van al zijn of haar kwaaltjes geneest. Professor in de voedingsleer aan de NYU Lisa Young gelooft niets van de hype.…

Bloemkoolrijst benut hart en gruis van de kool

Bloemkoolrijst als alternatief voor gewone rijst. Een prachtig voorbeeld van samenwerking in de keten rond het optimaliseren van reststromen en het beperken van voedselverliezen. Telers Bart en Evelien Trybou-Vanlerberghe hopen er een kleine meerprijs aan te verdienen. Voor diepvriesbedrijf Greenyard…

Snacksla Rijk Zwaan wint Innovation Award Fruit Attraction

Snack Lettuce werd tijdens de Fruit Attraction gekozen als het meest baanbrekende product in de categorie verse AGF. De 12 producten die kans maakten op de award werden van 23 tot 25 oktober in de Innovation Hub Area tijdens Fruit Attraction gepresenteerd.  Snack Lettuce is de eerste in zijn soort en volgens Rijk Zwaan de…

Britse Walkers lanceert chips met spruitjessmaak

"Barman, twee biertjes en een zak spruitjeschips!"

Walkers heeft drie nieuwe soorten chips gelanceerd en een van hen zal het land als nooit tevoren verdelen: chips met spruitjessmaak. De spruitjeschips van Walkers maken deel uit van een drieluik van nieuwe smaken die midden oktober zijn gelanceerd, omdat we ons er tegen die tijd bij neerleggen dat het onvermijdelijk is dat…


© GroentenNieuws.nl 2018