3D-foodproductie start volgend jaar industriële schaal

Tholen - Voor oudere mensen of mensen met slikproblemen (dysfagie) is de oplossing bij het avondeten even doeltreffend als onsmakelijk: alles gaat in de blender. Prima om door te slikken, maar het ruikt niet goed, de smaak is kapot en het ziet er niet uit. 'Dat kan anders,' zo dacht oprichter Peter…

Spinazieblad helpt bij kweekvlees groeien

Uit onderzoek van Boston College is gebleken dat het geaderde skelet van een spinazieblad de groei van kunstmatig vlees kan ondersteunen. Aangezien synthetisch vlees wordt…

Specialist in halffabricaat groenten blijft investeren in versheid

Aan de A20 richting Westland staat net voorbij de afslag Maasdijk een opvallend blauw bedrijfspand. In het recent uitgebreide pand verwerkt Snijpunt wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. “Ook is en wordt er hard gewerkt aan het optimaliseren van processen…

Fred Douven en Guus Coppus, abbGrowers:

“Nieuwe premium saplijn, bessen in 1 kg verpakking en asperges per container"

Tholen - "Alles uit de blauwe bessen halen", dat is het credo van abbGrowers uit Horst. De vraag om een breder zachtfruitpakket aan te bieden laat Fred Douven dan ook steevast links liggen. "In die blauwe bessen zit nog zo ongelofelijk veel potentie. Jaarlijks groeit de markt met 15 tot 18% en het is…

Nieuwbouw Heemskerk in beeld

Heemskerk wil klaar zijn voor de toekomst. Om die reden is Heemskerk het afgelopen jaar druk bezig geweest met de realisatie van een nieuw pand. De bouwkundige oplevering heeft plaatsgevonden op 19 maart. In de aankomende maanden zal er hard worden gewerkt aan de inrichting, zodat er vanaf september volop geproduceerd kan…

Eerste gesneden tomaten en komkommers geleverd vanuit nieuwe Spaanse diepvriesgroentenfabriek

Vorige week verliet de eerste vrachtwagen met voorgesneden diepgevroren groenten het verwerkingsbedrijf van La Unión Corp, zo meldt Jesús Barranco, algemeen directeur van het…

Voortaan paprika en bonen in worstjes

Unox is bekend van de rookworsten. Dat blijft zo, maar wel gaat het worst-, soep- en stamppotmerk met minder vlees werken. Dat maakte het merk deze week bekend. Ook Boon gaat…

Nieuwe open R&D-faciliteit voor AGF- en foodindustrie in Venlo

MiFood heeft in Villa Flora in Venlo een nieuwe R&D faciliteit voor de food en agro industrie ontwikkeld. Het Nutritional Concepts Lab maakt gebruik van een gepatenteerd proces in de vacuüm coater als basistechniek om groenten en fruit snel en bij kerntemperaturen tot 35°C te processen. In het…

Juice Brothers denkt ook 'outside the box'

"Een gezonde stimulans voor thuiswerken"

Tholen - De sportscholen zijn al weer geruime tijd gesloten. Daarom is Juice Brothers op zoek naar andere afzetmogelijkheden. Ze willen met het merk de stap naar de retail gaan maken. En onder het mom van 'Give the gift of health!' introduceerden ze sapboxen die als geschenk toegestuurd kunnen worden.…

Het succes van gesneden aardbeien duurt voort

“De teelt van aardbeien is de laatste jaren toegenomen, mede dankzij de genetica, waardoor het fruit over een langere periode kan worden geteeld. De aardbei werd vroeger alleen in het voorjaar geteeld, maar nu is dit in sommige gebieden uitgebreid naar 10 maanden per jaar”, zegt Virginia Cascella,…

Italiaanse convenience sector heeft te lijden onder de pandemie

Volgens marktonderzoeksbureau Nielsen heeft de convenience sector in Italië in 2020 beneden gemiddeld gepresteerd. De sector sloot het afgelopen jaar af met een totale waarde van €814 mln, een daling van 7% ten opzichte van 2019, en ook de hoeveelheden namen met 4,5% af. Dit zijn cijfers waarin de…

Delhaize lanceert 'from waste to taste' soepen

Delhaize lanceert 5 'from waste to taste'-soepen, gemaakt van groentenoverschotten die anders nooit tot op de eettafel van de klanten zouden geraken. De soepen zijn 100% vers en gemaakt van Belgische groenten. Door dit project slaagt Delhaize erin op jaarbasis 90 ton groenten een tweede leven te geven.…

Joachim Nieuwhoff volgt Adri den Dekker op als Directeur Inkoop van HAK

Joachim Nieuwhoff (48) is per 1 februari 2021 in dienst getreden als Directeur Inkoop van HAK. Hiervoor werkte hij als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor…

Pilot om pallets paprika's te redden van start

Afgelopen vrijdag mochten Edwin Kester van Rainbow Kleinpak en Bart Roetert van Instock Market op New Business Radio in een serie over 'Groene Groeiers' vertellen over…

Kunnen stenen gemaakt van paddenstoelen beton vervangen?

Stenen, die gemaakt zijn op basis van paddenstoelen, zijn veel meer dan alleen een alternatief bouwmateriaal met een ‘groenere’ koolstofvoetafdruk. Paddenstoelstenen zijn…

Verse tomaten vanwege corona in saus

Het Italiaanse Italo’s Farmer brengt een nieuwe lijn verwerkte rode en gele tomaten op de markt. Het idee hiervoor is ontstaan in de zomer van 2020, toen het door de sluiting van de horeca en andere commerciële kanalen onmogelijk was om alle verse tomaten af te zetten. Giuseppe Cilio “Het was niet mogelijk…

"Groentebedrijf HAK staat in de etalage"

Investeringsmaatschappij NPM Capital zoekt een koper voor HAK, schrijft het FD. Dat zeggen bronnen uit de bancaire hoek. De timing voor een verkoop zou gunstig zijn voor NPM…

Boekel AGF Horecagroothandel:

"Onze komkommer, paprika en avocado in grootste sushirol van Nederland"

Tholen - Ook al is de horeca alleen open voor afhaal en bezorging, toch kan de belangstelling voor een restaurant online behoorlijk oplopen. Sushirestaurant Ichilounge bedacht samen met influencers @dutchperformante en @vincentvisser, beiden goed voor elk bijna 300K volgers, een stunt: het maken van de…

Start-up Spoony wint drie Gezonde Innovatie Awards

In de eerste editie van de Gezonde Innovatie Awards 2021 wint start-up Spoony meerdere awards. De pilot 'Gezond eten is kinderspel', waar samengewerkt wordt met diëtisten en kinderartsen, mag zich volgens de vakjury een winnend initiatief noemen. De 'Slurp Soep' en 'Doe-het-zelf pakketten' zijn de…

Van Gelder neemt drie nieuwe productielijnen in gebruik voor retailkanaal

Ongeveer een jaar geleden nam Van Gelder groente & fruit haar nieuwe pand in gebruik. Hier heeft het Skal gecertificeerde bedrijf maar liefst 15.000 m2 oppervlakte beschikbaar voor haar eigen productie afdelingen met onder andere een High Care keuken, snijderij, warme keuken en inpakafdeling. Toch heeft…

Kant-en-klaar maaltijden groenten stijgt met 7,4% in Duitsland

De vraag naar gemaksvoedsel en kant-en-klaar-gerechten is in Duitsland over de eerste 9 maanden van 2020 met 4,9% toegenomen. Dat meldt het Duitse bureau voor statistiek…


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven