Brouwen met kruiden geeft extra karakter aan biobier

Bier is populair in België, en ook biologisch bier doet het erg goed. Met meer dan 150 soorten is het aanbod verrassend groot: van pils tot tripel, van lichtblond tot donkerbruin. Alles over bio nam een kijkje bij Gert Jordens van het Jessenhofke, biologische bierbrouwer vanaf het eerste uur.   Bron: Alles over bio

Gin van aardbei reststromen

Dries Dauwe (40), eigenaar van The Brewing Community, produceert gin van aardbei reststromen van een Haasdonkse teler. Heerlijkheid-gin is een streekproduct en wordt in kleine oplages geproduceerd en lokaal verkocht. Dries heeft al rond de twintig verschillende gins in zijn assortiment, allemaal geproduceerd met lokale producten.…

Provincie Brabant

Aanmoedigingsprijs voor bedrijf dat producten maakt van reststromen

Burgers, snacks, worsten en curries van groenteafval dat anders weggegooid wordt: Botanic Bites maakt vernieuwende veganistische producten en maaltijden van reststromen. Hiervoor krijgt zij van de provincie Noord-Brabant de eerste Gouden Cirkel, een nieuwe aanmoedigingsprijs voor bedrijven of…

Barbecueseizoen bij Snijpunt in volle gang

In De Lier is bij Snijpunt het barbecueseizoen al in volle gang. De specialist in verse voorbewerkte groenten verwerkt wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. Een steeds groter deel hiervan wordt geleverd aan vleesverwerkende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan…

Greenyard Prepared Netherlands overgenomen door Poolse private equity investeringsmaatschappij

Vandaag maken Greenyard en Cornerstone Investment Management bekend dat ze een overeenkomst ondertekend hebben als gevolg waarvan Cornerstone Investment Management, een Poolse…

Groenteburger is beste maatjes met de AGF-speciaalzaak

Tholen - Klop je met een groenteburger nu het beste aan bij een AGF-speciaalzaak of bij een slager? Marjolijn Balk koos voor de ouderwetse groentewinkel van Ted van der Maat in Voorhout. Er ontstond een klik en samen stapten ze door naar andere AGF-zaken en horeca. Onlangs schaalde ze verder op en worden…

Hermès introduceert tassencollectie van echte groenten

Modemerk Hermès is onder andere fameus voor zijn peperdure Birkin-tassen. Deze tassen zijn gewoonlijk gemaakt van leer, maar voor de nieuwste collectie heeft designer Ben Denzer gebruikgemaakt van groenten. De designer heeft drie varianten gemaakt, één van kool, één van komkommer en eentje van groene…

Rainbow Kleinpak krijgt eerste voucher tegen voedselverspilling

Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak krijgt de eerste voucher tegen voedselverspilling toegekend. Het bedrijf uit De Lier investeert hiermee in een business case om paprikaresten meer hoogwaardig te verwerken. Bij het project zijn diverse organisaties betrokken.  Samen Tegen Voedselverspilling…

Hoe bier, snacks en zelfs lingerie worden gemaakt van Nederlandse bananen uit de kas

Tholen - Bananen telen in Nederland, kan dat? NederBanaan bewijst dat het kan. In een kas in Ede groeien zo’n honderd bananenplanten op substraat. De eerste oogst wordt aankomende zomer verwacht Hoewel Pieter Vink, manager Sales en Operations van de NederGroep, dat zich richt op Nederlandse producten in…

Manon Krijnen, Miss Berry

"Afgelopen jaar hebben we 2.400 ton aan klasse III zachtfruit afgezet"

Tholen – In 2017 kreeg Manon Krijnen van een teler het verzoek om een afzetkanaal te vinden voor zijn klasse III fruit. "Deze teler gooide het klasse III fruit weg, wat natuurlijk enorm zonde is en zodoende ging ik op zoek en vond een klant voor het fruit", zegt Manon. In dat jaar leverde ze 50 ton…

Campagne rondom prijswinnende Spaanse geraspte tomaat

"Tomaat puur natuur". Met deze slogan lanceert het Spaanse Bonnysa een reclamecampagne voor zijn verse en natuurlijke geraspte tomaat, die dit jaar opnieuw is bekroond met de Smaak van het Jaar-prijs. Zo is er een televisiecommercial die de eerste dag op het werk van een teeltmedewerker verslaat. Het hoofdpersonage…

ok Bouwstenen van agf-resten

Onderzoekers van de Universiteit van Tokio hebben een nieuwe methode ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan door afgedankte groenten- en fruitresten te recyclen tot robuuste bouwmaterialen. "Ons doel was om zeewier en gewone voedingsresten te gebruiken om materialen te maken die minstens zo sterk zijn als beton," legt…

Start-up Bikl sloeg beschimmelde dille in

"Door die schimmel konden onze zakken met pickles ontploffen"

Arend van den Berg startte een onderneming in pickles, augurken in zuur: "Ik kocht dille bij een gespecialiseerde Nederlandse leverancier. Vers, een paar tientallen kilo’s. We…

Asperges uit de 3D-printer: "Handig als je niet goed kunt slikken"

In het verzorgingshuis De Bosgaard in Halsteren konden aspergeliefhebbers hun hart ophalen. De bewoners daar kregen een variant uit de 3D-printer voorgeschoteld. Facebook: TanteLouise Meesterkok Eugène Swalen van het innovatief bedrijf Gastronology stortte zich de afgelopen weken op de perfecte bereiding…

Pesto van basilicum uit vertical farm voor chefs

Bresc komt met de Premium basilicum pesto. Vanaf heden is de pesto verkrijgbaar bij de horecagroothandels. "De Premium basilicum pesto wordt geleverd in potten van 450 gram, een bewuste keuze zodat de pesto zo lang mogelijk vers blijft. Het in stand houden van de verse aroma’s was de basis bij de…

Franse patissier weet raad met aardbeien

De Franse patissier Cedric Grolet weet wel raad met de zomerkoninkjes. Op social media een foto van de aardbeientaartjes die hij had gemaakt. Alsof ze zo uit het veld komen.  

Universiteiten na ontvangst NWO-financiering: "Nieuwe stappen mogelijk in 3D Food Printing"

3D Food Printing gaat een nieuwe fase in. Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven hebben financiering voor hun project Printyourfood gekregen van…

Ook in reststromen nog gezonde voedingsstoffen?

Bevatten reststromen van groenten- en fruitverwerkers nog bioactieve stoffen? Over die vragen buigen onderzoekers zich in het Interreg project SUN – Sustainable and Natural…

"Verse pickles potentiële nieuwe groeimarkt AGF"

Verse, gekoelde pickles hebben een grote potentie voor groentespecialisten. Dat zegt Arend van den Berg, oprichter van Bikl. Dit merk produceert sinds kort opvallende consumentenverpakkingen met gefermenteerde augurken: hersluitbare stazakjes. Vorig jaar bracht het al grote verpakkingen voor de…

Plus stapt over op gesneden groenten met On the way to PlanetProof

Plus supermarkt start dit jaar gefaseerd met het certificeren van On the way to PlanetProof gesneden groenten. De eerste producten worden na de zomer van 2021 gecertificeerd. Begin 2023 voldoet zeker 95% van de gesneden groenten bij Plus aan het On the way to PlanetProof keurmerk.  Het certificeren van de gesneden…

Omroep Brabant

Wat is het geheim van Henriëtte's pastasaus?

Natuurlijk Tomaat in 'Lekker van streek' op Omroep Brabant

Bij Natuurlijk Tomaat telen Alfons en Henriëtte van den Hoek alles biologisch. Van de tomaten die over zijn maakt Henriëtte zelf pastasauzen. Kok Danny Jansen gaat in het item mee de kas in en maakt involtini in tomatensaus. "Wij vonden het een leuke uitzending en we hebben via Facebook weer veel leuke…

Uitgekookt maakt versbereide asperges voor iedereen bereikbaar

Maaltijdservice Uitgekookt, gespecialiseerd in het thuisbezorgen van verse kant-en-klaarmaaltijden voegt ook verse asperges toe aan het menu. Dankzij nieuwe technieken en een promotiecampagne zit de aspergeteelt in Nederland flink in de lift. Maar door het coronavirus bereiken de asperges de consumenten…

Steven Van Ostaeyen, Ruveld-Brovo:

“We wassen en versnijden het product niet om zo de smaak en de houdbaarheid optimaal te houden”

Tholen - Ruveld-Brovo is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Vlaamse Sint-Katelijne-Waver. Het bedrijf is al een aantal generaties gespecialiseerd in het telen van verschillende soorten bladgroenten. Naast het telen van groenten is het verpakken van deze groenten ook één van de activiteiten van…

De signature van de chef, mede mogelijk gemaakt door de snijkeuken

Tholen - Horeca plaatst steeds meer AGF op het bord. Dat betekent ook: meer snijwerk. De keus aan de chef om dat over te laten aan zijn keukenbrigade of het uit te besteden aan een professionele snijkeuken. Aangezien veel chefs waarde hechten aan een herkenbare signature op het bord, is er een markt voor…

Productontwikkeling retail in hogere versnelling gezet

Tholen - Van Gelder groente & fruit zag vorig jaar een groot deel van de omzet wegvallen en nog altijd draait het bedrijf beduidend minder dan voor Corona. Toch zet Van Gelder juist nu grote stappen om nog beter in te spelen op de vraag van de retail. Het bedrijf investeerde in nieuwe productielijnen…

Resten groenten en fruit leveren waardevolle vetzuren op

ChainCraft maakt duurzame en volledig circulaire vetzuren. Het is een spin-off van Wageningen University and Research. De grondstof wordt in verschillende industrieën en voor verschillende producten gebruikt. Op dit moment richt het bedrijf zich op de diervoederindustrie, maar in de toekomst zou ook de…

Ghana ontwikkelt zoete jam van afgekeurde tomaten

In een poging om de verliezen na de oogst bij de tomatenteelt te helpen aanpakken heeft het Ghanese Crop Research Institute van de Council for Scientific and Industrial…

HAK is klaar om foodservice en retail verder open te breken met koelverse groenten

Groentenfabrikant HAK heeft haar productiefaciliteit bij HAK Fresh in Den Bosch volledig vernieuwd en officieel geopend. Met een nieuwe visie, strategie en innovatief assortiment van nieuwe koelverse groentenoplossingen met hoge toegevoegde waarde, is het bedrijf klaar om met HAK Fresh de foodservice en…

3D-foodproductie start volgend jaar industriële schaal

Tholen - Voor oudere mensen of mensen met slikproblemen (dysfagie) is de oplossing bij het avondeten even doeltreffend als onsmakelijk: alles gaat in de blender. Prima om door te slikken, maar het ruikt niet goed, de smaak is kapot en het ziet er niet uit. 'Dat kan anders,' zo dacht oprichter Peter…

Spinazieblad helpt bij kweekvlees groeien

Uit onderzoek van Boston College is gebleken dat het geaderde skelet van een spinazieblad de groei van kunstmatig vlees kan ondersteunen. Aangezien synthetisch vlees wordt…


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven