Bewerkte agf

Exporter Guide Canada van USDA

Diepgevroren groenten en fruit groeimarkt in Canada

De import van uien in Canada groeide in 2018 met 20%, aardappelen en pepers met 9%, komkommers met 8%, grapefruit en tomaten met 6%.  Canada is in 2018 met een omzet van $ 16 miljard (€ 14,31 miljard) grootste afzetmarkt voor landbouwproducten voor de VS, waarvan $ 3,4 miljard (€ 3,04 miljard) voor groenten…

Lentiz-studenten met tomaten Duijvestijn aan de slag tegen voedselverspilling

Reststromen tomaat via diepvries tot smakelijke product

"Hoe kunnen we reststromen van tomaten, met de diepvries als tussenstap, verwerken tot smakelijke producten?" Met die vraag is een groep studenten van het Lentiz College samen…

De opkomst van hybride groentenproducten in Nederland

Als het nieuwe jaar begint, start iedereen weer met goede voornemens. Stoppen met roken, dry januari, sporten, afvallen en gezonder eten. In de zoektocht van de consument naar gezonder eten, kijken velen naar het eten van minder vlees en meer groenten. Dat brengt een grote kans met zich mee voor de…

Plukon en Fresh Care Convenience bundelen krachten in groente en convenience

Plukon Food Group en Staay Food Group hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 51 % van de aandelen van Fresh Care…

"Van groenten wordt iedereen blij"

Nieuwe HAK-campagne stimuleert Nederland om meer groenten en peulvruchten te eten

Vanaf vandaag is de nieuwe consumentencampagne van HAK Nederland te zien. Onder het motto 'van groenten wordt iedereen blij' wil HAK het voortouw nemen om het maatschappelijke groentenconsumptie-probleem op een toegankelijke manier aan te pakken. Samen met chef-kok Herman den Blijker toont het bedrijf…

Keukenbrigade De Laarhoeve verwaardde in 2019 30.000 kg aan groente en fruit

In 130.000 potten tweede keus en overschotten AGF weggewerkt

Tholen - Imperfecte producten of overschotten, het is goed voedsel dat problematisch is voor de versmarkt. Valt er geen goede prijs voor te maken, dan vinden dat soort producten hun weg richting veevoer of zelfs dumpen. Mede door de toenemende behoefte van telers aan het verwaarden van tweede keus…

Hogere waarde van tomaten in verwerkingsindustrie met bijproducten

Door de toenemende productiekosten en uitdagingen op de markt moet de Australische tomatenverwerkingsindustrie op zoek naar nieuwe manieren om afvalstromen in te zetten en meer waarde en winst uit de huidige productie te kunnen halen. Dit is een van de belangrijkste conclusies van 2018 Nuffield Scholar…

Sufresca focust o.a. op tomaten i.p.v. 'enkel' avocado's

Israëlische start-up ontvangt €450.000 voor ontwikkeling eetbare AGF-coating

De Israëlische start-up Sufresca, die een eetbare coating ontwikkelt om AGF langer houdbaar te maken, heeft een investering van €450.000 ontvangen van het bedrijf VC Rimonim. Hiermee komen de totale investeringen in Sufresca op €1,2 mln. De eetbare AGF-coating van Sufresca werd ontwikkeld om de…

“Er zitten uitsluitend Aziatische Muchoo tomaten in Mary V”

Mary V tomatensap van chef-kok Nick Bril verkrijgbaar bij Fruit Vandepoel

Tholen – Chef-kok van The Jane in Antwerpen, Nick Bril, heeft onlangs een nieuw tomatensap gecreëerd: Mary V. Het sap wordt uitsluitend gemaakt van Aziatische Tomimaru Muchoo tomaten die bekend staan om hun roze uiterlijk en umami smaak. Vanwege de speciale manier van pasteuriseren is de tomatensap tot…

Hessing maaltijdsalade verkozen tot Beste Product van het Jaar

De Jumbo Caesar Maaltijdsalade is door consumenten verkozen als Beste Product van het Jaar 2019-2020 in de categorie maaltijdsalades. Deze salade wordt door Hessing ontwikkeld, geproduceerd en geleverd aan Jumbo. De afgelopen weken konden consumenten online stemmen op hun favoriete product van het jaar.…

Margaret van Oers, Apio Snacks

Lekker borrelen met…knolselderijsnacks?!

Tholen –  Wie aan knolselderij denkt, denkt waarschijnlijk niet meteen aan bitterballen. Maar waarom niet, eigenlijk? Vegetarische snacks zijn een trend en knolselderij blijkt verrassend lekker in een kroket of bitterbal, zo vertelt Margaret van Oers van Apio Snacks.Bijna een jaar geleden startte Margaret…

Start-up Food Fellows op weg naar break-evenpunt in 2020

Harvest House-telers verwerken 3 miljoen kilo overtollige tomaten in blend, saus en soep

Tholen - Op de tweejaarlijkse inspiratiereis in New York zagen de Harvest House-leden vier jaar geleden een behoorlijk aandeel verwerkt product in het schap. "Als jullie denken dat hier de markt naartoe gaat, waarom verwerken wij onze reststromen dan niet", zo vroegen de tomatentelers zich af. Enkele…

Gemaakt van reststromen verse groenten

Coop verkoopt soep van de Verspillingsfabriek

Bij 118 winkels van supermarkten Coop zijn nu 'Barstensvol-soepen' van de Verspillingsfabriek te koop. Het gaat daarbij om twee varianten: de Italiaanse tomatensoep en romige…

Wiro Sterk nieuwe voorzitter VriesVers Platform

Wiro Sterk, directeur van Frio Food, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het VriesVers Platform (VVP). Tijdens de jaarvergadering op 31 oktober is er afscheid genomen van Ruud Harmsen als voorzitter van het platform. Ruud was medeoprichter van het VVP en is ruim 10 jaar actief geweest in het bestuur.…

"Verwerkte tomaten vertegenwoordigen een industrie in Italië"

"De sector omtrent de verwerkte tomaten vertegenwoordigt een industrie in Italië, met 4,8 miljoen ton tomaten, gekweekt op 64.500 hectare." Dat zei Giuliano Bonaventura van Anicav. Hij sprak op het derde International Pomodoro Symposium dat dit jaar plaatsvond in Comiso, Sicilië. De tafel met sprekers…

"concurrentie in het schap zorgt voor prijsdruk"

Kromkommer stopt met het maken van soep

Kromkommer stopt vanaf januari 2020 met het maken van soep van kromme groente. Ze gaven vorige week bij de bekendmaking aan 'een nieuw tijdperk in te gaan, waarbij ze het werk…

Groentensnijbedrijf Kees van den Oord investeert in zonnepanelen en LED-verlichting

"Elf jaar nadat wij het stokje van onze vader over hebben mogen nemen bij groentensnijbedrijf Kees van den Oord BV, zijn wij nog steeds volop bezig met de nodige ontwikkelingen om het bedrijf anno 2019 nog modern en actueel te houden", aldus Frank van den Oord.  Waar de laatste jaren de nodige veranderingen plaats…

Verdubbeld in grootte

Rungis breidt snijkeuken opnieuw uit

Rungis, groenten- en fruitspecialist voor Nederlandse restaurants en foodprofessionals, heeft haar snijkeuken vergroot en vernieuwd. Hiermee wil het bedrijf voldoen aan de vraag van steeds meer chefs en horeca-ondernemers die op zoek zijn naar vers gesneden en gewassen producten. Dankzij de vernieuwing…

Keuringsdienst van Waarde duikt in Italiaanse industrietomatensector

Goedkope tomaten uit blik, dat stinkt

Een blik tomaten uit Italië in de Nederlandse of Belgische supermarkt voor nog geen vijftig eurocent. Dat kan haast niet. Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde dook in de verontrustende berichten over misstanden bij de tomatenpluk, in september nog op twee Vlaamse sites over Afrikaanse en Chinese…


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven