Bewerkte agf

10.000 ton erwten apart opgeslagen totdat er opheldering is omtrent de feiten

Werknemer plast over loopband met diepgevroren erwten op laatste werkdag

Wat doe je als je boos bent op je baas? Je kunt hem aanspreken en het bespreken, maar je kunt ook het productieproces in de war schoppen om je baas te raken. Hoe doe je dat?…

KÖHRA - Frische GmbH ziet nog steeds groeipotentieel voor versgesneden producten

"In ons leveringsgebied groeit de afzet continu"

De Duitse convenience sector groeit de laatste jaren in een snel tempo. Van de beproefde gesneden salades en geschilde onbewerkte producten (aardappelen, wortelen, uien) beweegt de Duitse markt zich in toenemende mate richting kant-en-klare gerechten en delicatessen. Hierdoor ontstaan er voor bedrijven…

Hema introduceert vegan groente hotdog

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij Hema. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. Hema…

Hessing realiseert plasticreductie met nieuwe verpakking voor maaltijdsalades

Groenteverwerker Hessing komt met een nieuwe verpakking voor maaltijdsalades. Het nieuwe product sluit aan op nieuwe eetstijlen en de veranderende smaakbeleving van consumenten. Maar minstens zo belangrijk is innovatie op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is het reduceren van…

Frischeteam Geschwister Kluth KG

"Wij kunnen niet zonder telers, dus dan moet je soms de prijs omhoog bijstellen om ze te helpen"

In de horeca en catering is er sprake van personeelstekort en daarmee ontstaat de behoefte aan gemakkelijke versproducten. Parallel aan deze maatschappelijke tendens groeit ook het aanbod aan vers gesneden en convenienceproducten. Familiebedrijf Kluth KG uit het Duitse Willich zet sinds enkele jaren in…

Turkse tomatentelers streven naar export ter waarde van bijna 1 miljard euro

De voorzitter van de Aegean Fresh Fruits and Vegetables Exporters Association, Hayrettin Ucak heeft onlangs aangekondigd dat ze tomaten en tomatenproducten ter waarde van 1…

HAK-topman verwacht veel van nieuwe technologieën, big data en innovatie in het veld

HAK is een toonaangevende fabrikant van groenten en peulvruchten en is in 65 jaar uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de Noord-Europese markt. Met name de laatste jaren zet de onderneming sterk in op innovatie, onder meer door de ontwikkeling van nieuwe koelverse productconcepten op basis van…

Innovatieve sous-vide bereiding lijkt kansrijk

Rabarber 3.0 in het winkelschap

Tijdens het begin mei in het Venrayse kerkdorp Heide gehouden jaarlijkse Rabarberfeest konden de talloze bezoekers er al van proeven: sous vide bereide rabarber, in diverse smaakvariaties. Een mooi staaltje productinnovatie, sinds kort onder meer verkrijgbaar bij Hanos. ZON magazine sprak erover met productmanager Leander van…

Ralph Barkmeijer: "Combinatie van verse groenten en fruit, zonder toevoeging van zuivel maakt deze ijsjes uniek"

Groente-ijsjes veroveren Nederlands retailschap

Tholen - Met de verwachte temperaturen boven de 30 graden zal de ijsverkoop de komende dagen weer grote vormen aan gaan nemen. Bij verschillende retailers is het mogelijk een gezond ijsje, gemaakt van groenten en fruit te kopen. Vooralsnog worden aardbeien, rode bieten, venkel, mango, sinaasappel,…

Deze Wageningse onderzoeker droomt van een tomatenjurk

Nu eten we een tomaat, aardappel of maïskolf en de rest van de plant is afval. "Ik wil de hele plant gebruiken”, zegt Luisa Trindade, hoogleraar plantenveredeling in…

Spaanse Unica Group verbreekt wereldrecord gazpacho met 9.800 liter

Op zondag 9 juni heeft de coöperatieve Unica Group ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan 's werelds grootste gazpacho klaargemaakt in Almeria. Met deze gooi naar een Guinness World Record wilde de coöperatie 'laten zien wat Almeria werkelijk is: de hoofdstad van de Spaanse tuinbouw'. Burgemeester…

Turkije hoopt op een boost in de tomatenexport van € 0,88 mld

Hayrettin Uçak van de Aegean Union of Fresh Fruit and Vegetable Exporters verklaarde dat Turkije met de ontwikkeling van kassen in staat is nu jaarrond tomaten te exporteren.…

Ontbijtproduct met groenten wint Food Innovation Bachelor's Award 2019

Met het ontbijtproduct ‘Groenola’ heeft de Hanzehogeschool Groningen de Food Innovation Bachelor’s Award 2019 van het Voedingscentrum gewonnen. De prijs werd vandaag uitgereikt in Nieuwspoort in Den Haag. De prijs is een initiatief van het Voedingscentrum en is dit jaar voor de 15e keer uitgereikt aan de…

Greenyard verkoopt Hongaarse 'listeria-fabriek' aan Belgische chipsfabrikant Roger & Roger

Vandaag heeft Greenyard aangekondigd dat de Belgische chipsfabrikant Roger & Roger de 'listeria' diepvriesfabriek in Hongarije heeft overgenomen. De groenten die in de…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven