Bewerkte agf

Sla snijden in één seconde doe je zo

Er zullen wel veel manieren bestaan om sla te snijden, maar vlugger dan in volgende populaire TikTok-video van @nutritionbabe is waarschijnlijk onmogelijk. Klik op de foto…

Uit de oude doos: De groothandelsmarkt van Antwerpen in Kielsbroek

Eind jaren '60 wees de Antwerpse gemeente het terrein in Kielsbroek aan als een locatie waar gebouwen van algemeen nut moesten komen. Zodoende werd er begonnen met de bouw van de Antwerpse groothandelsmarkt waar voortaan de AGF-handelaren samen met de visboeren, slagers en kaasvrouwen hun spullen konden…

VS verbiedt invoer van tomaten uit Chinese regio Xinjiang

De Verenigde Staten gaat de invoer van producten uit de Chinese provincie Xinjiang verbieden waaronder de aanvoer van tomaten uit deze regio. Dit zal vooral van toepassing…

Negen genomineerden voor Foodvalley champions

Foodvalley heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Foodvalley Champions 2020. De prijzen worden uitgereikt in de categorieën 'Eiwittransitie', 'Circulaire landbouw' en…

Het treurige lot van de tomaat in Nederland

Iedere week verwondert Samuel Levie zich in Het Parool over een ingrediënt dat in het seizoen is of dat hij is tegengekomen tijdens zijn culinaire speurtochten. Deze week: de…

Egypte na Italië nu tweede producent van zongedroogde tomaten

Zijn dit appelen? Granaatappels? Nee! Dit zijn tomaten die op een Egyptisch teeltbedrijf in de zon liggen te drogen. Egypte is nu de tweede producent van zongedroogde tomaten, na Italië. De foto's die El Eman Trading op LinkedIn plaatste geven een goed beeld van de Egyptische werkmethode.

Sap van onverkoopbare tomaten en witlof

Klasse 2 tomaten hoeven niet weggegooid te worden. Je kunt er prima sap van maken, zo blijkt uit een nieuw BioBoost-rapport over maal- en perstesten op tomaten van klasse II en afgedankte witlofkoppen en -bladeren. Het rapport beschrijft en verkent verschillende opties om de tomaten en de witlof te malen…

Greenyard: Omzetgroei 11,4% in Q1 door positieve corona-impact

Greenyards omzet van € 1.149,3 miljoen groeide in het eerste kwartaal van dit boekjaar met dubbele cijfers (+ 11,4%) ten opzichte van vorig jaar. De groei is voornamelijk te…

Tomaten grondstof voor gezichtsolie

De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft een nieuwegezichtsolie gelanceerd op basis van lycopeen, een krachtige natuurlijke antioxidant waarvoor het tomaten uit Extremadura…

Versgesneden aardbeien tot wel 11 dagen vers met speciaal poedermengsel

Ondanks het feit dat het aantal oplossingen om de houdbaarheid van vers gesneden AGF te verlengen in de afgelopen tien jaar sterk is toegenomen, was er tot voor kort nog geen…

Omzet gestegen met 2,8%

Lichte omzetstijging Bonduelle in boekjaar 2019-2020

De Franse producent van verse groenten, diepvriesgroenten en groentenconserven Bonduelle heeft het boekjaar 2019-2020 op 30 juni afgesloten met een omzet van bijna 2,855…

Octrooi voor fruitfermentatieproces o.a. paprika Europese markt

Corbion heeft een Europees octrooi ontvangen voor het specifieke productieproces dat het bedrijf gebruikt voor het fermenteren van fruit. Het eindproduct kan gebruikt worden…

Guy Claessens, Fruit Vandepoel

"Eerste Belgische Mary V-vollegrondstomaten geoogst"

Tholen – Vorig jaar introduceerde chef-kok Nick Bril zijn nieuwe tomatensap Mary V. Samen met mede-eigenaar en distributeur Fruit Vandepoel werd het sap op de markt gebracht. De teelt van de Aziatische Tomimaru Muchoo-tomaat, oftewel Mary V-tomaat, heeft het merk in eigen beheer en inmiddels zijn de…

"voor ons was het makkelijk geweest als paprika gewoon plat was"

Groenten op de barbecue gaat verder dan alleen suikermais

Tholen - De zomer komt er weer aan en dat betekent tijd om de kolen op de barbecue weer lekker op te stoken. Lang niet altijd is dat alleen maar vlees, ook meer en meer groenten vinden zijn weg naar de barbecue en dat blijft niet bij de gepofte aardappel of de maiskolf. Hoewel Joeri Kruize, eigenaar van…


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven