Bewerkte agf

Hessing maaltijdsalade verkozen tot Beste Product van het Jaar

De Jumbo Caesar Maaltijdsalade is door consumenten verkozen als Beste Product van het Jaar 2019-2020 in de categorie maaltijdsalades. Deze salade wordt door Hessing ontwikkeld, geproduceerd en geleverd aan Jumbo. De afgelopen weken konden consumenten online stemmen op hun favoriete product van het jaar.…

Margaret van Oers, Apio Snacks

Lekker borrelen met…knolselderijsnacks?!

Tholen –  Wie aan knolselderij denkt, denkt waarschijnlijk niet meteen aan bitterballen. Maar waarom niet, eigenlijk? Vegetarische snacks zijn een trend en knolselderij blijkt verrassend lekker in een kroket of bitterbal, zo vertelt Margaret van Oers van Apio Snacks.Bijna een jaar geleden startte Margaret…

Start-up Food Fellows op weg naar break-evenpunt in 2020

Harvest House-telers verwerken 3 miljoen kilo overtollige tomaten in blend, saus en soep

Tholen - Op de tweejaarlijkse inspiratiereis in New York zagen de Harvest House-leden vier jaar geleden een behoorlijk aandeel verwerkt product in het schap. "Als jullie denken dat hier de markt naartoe gaat, waarom verwerken wij onze reststromen dan niet", zo vroegen de tomatentelers zich af. Enkele…

Gemaakt van reststromen verse groenten

Coop verkoopt soep van de Verspillingsfabriek

Bij 118 winkels van supermarkten Coop zijn nu 'Barstensvol-soepen' van de Verspillingsfabriek te koop. Het gaat daarbij om twee varianten: de Italiaanse tomatensoep en romige…

Wiro Sterk nieuwe voorzitter VriesVers Platform

Wiro Sterk, directeur van Frio Food, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het VriesVers Platform (VVP). Tijdens de jaarvergadering op 31 oktober is er afscheid genomen van Ruud Harmsen als voorzitter van het platform. Ruud was medeoprichter van het VVP en is ruim 10 jaar actief geweest in het bestuur.…

"Verwerkte tomaten vertegenwoordigen een industrie in Italië"

"De sector omtrent de verwerkte tomaten vertegenwoordigt een industrie in Italië, met 4,8 miljoen ton tomaten, gekweekt op 64.500 hectare." Dat zei Giuliano Bonaventura van Anicav. Hij sprak op het derde International Pomodoro Symposium dat dit jaar plaatsvond in Comiso, Sicilië. De tafel met sprekers…

"concurrentie in het schap zorgt voor prijsdruk"

Kromkommer stopt met het maken van soep

Kromkommer stopt vanaf januari 2020 met het maken van soep van kromme groente. Ze gaven vorige week bij de bekendmaking aan 'een nieuw tijdperk in te gaan, waarbij ze het werk…

Groentensnijbedrijf Kees van den Oord investeert in zonnepanelen en LED-verlichting

"Elf jaar nadat wij het stokje van onze vader over hebben mogen nemen bij groentensnijbedrijf Kees van den Oord BV, zijn wij nog steeds volop bezig met de nodige ontwikkelingen om het bedrijf anno 2019 nog modern en actueel te houden", aldus Frank van den Oord.  Waar de laatste jaren de nodige veranderingen plaats…

Verdubbeld in grootte

Rungis breidt snijkeuken opnieuw uit

Rungis, groenten- en fruitspecialist voor Nederlandse restaurants en foodprofessionals, heeft haar snijkeuken vergroot en vernieuwd. Hiermee wil het bedrijf voldoen aan de vraag van steeds meer chefs en horeca-ondernemers die op zoek zijn naar vers gesneden en gewassen producten. Dankzij de vernieuwing…

Keuringsdienst van Waarde duikt in Italiaanse industrietomatensector

Goedkope tomaten uit blik, dat stinkt

Een blik tomaten uit Italië in de Nederlandse of Belgische supermarkt voor nog geen vijftig eurocent. Dat kan haast niet. Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde dook in de verontrustende berichten over misstanden bij de tomatenpluk, in september nog op twee Vlaamse sites over Afrikaanse en Chinese…

Handelsketen moet bijdragen aan meerkosten Planetproof

HAK wil duurzame telers beter betalen

Telers die investeren in duurzame teelt, moeten daarvoor financieel gecompenseerd worden door alle schakels in de handelsketen. Deze boodschap maakt groenten- en peulvruchtenfabrikant HAK vandaag bekend. In navolging hiervan ontvangt minister Schouten deze week van HAK de allereerste pot rode kool die…

Goede aanloop op eerste beursdag Fruit Attraction

Tholen - De Fruit Attraction in Madrid ging dinsdag 22 oktober weer van start. De hele dag was er een goede aanloop op de beurs, die in ruim tien jaar tijd is gegroeid van Spaanse producentenbeurs naar een internationaal event wat bij de hele internationale AGF-handel op de agenda staat genoteerd. Werden…

Dalende afzetontwikkeling bij gesneden ijsbergsla

Elke vierde krop is gesneden

IJsbergsla hoort tot de populairste slasoorten in Zwitserland. Elke vierde krop wordt gesneden en kant-en-klaar verpakt verkocht. In de afgelopen twaalf maanden werd er 2.359 ton gesneden ijsbergsla…

Indiaanse regering biedt puree als alternatief voor dure tomaten

Dit feestseizoen hebben Indiase huishoudens het moeilijk omdat de prijzen van tomaten maar blijven stijgen. In Delhi en de National Capital Region (NCR) is het aanbod van…

Groenten- en fruitafval wordt omgezet in natuurlijke verfpigmenten

Nicole Stjernsward, die onlangs is afgestudeerd aan het Imperial College in Londen, is de bedenker van Kaiku, een systeem waarmee planten door middel van een verdampingstechniek worden omgezet in verfpigmenten. Avocado's, granaatappelen, bieten, citroenen en uien zijn een aantal van de producten die in…

Introductie op Fruit Attraction in Madrid

Staay Food Group introduceert nieuwe verspakketten mét smaakcup

Staay Food Group introduceert een nieuwe variant van hun verspakket. Het pakket bestaat uit de gebruikelijke verse groenten voor een vierpersoonsmaaltijd maar nu aangevuld met een zogenoemde smaakcup voor extra kookgemak. In de pakketten die nu op de markt zijn, worden de onbewerkte groenten aangevuld…

AGF-verwerkingsbedrijf Brabantsche Wal sluit zich aan bij Bieze Food Group

Tholen - Het AGF-verwerkingsbedrijf Brabantsche Wal (voorheen Brabantse Wal) sluit zich onder deze nieuwe naam aan bij Bieze Food Group. "Voor ons is het belangrijk om in een snel groeiende en veranderende markt onze klanten te blijven bedienen zoals wij dit altijd hebben gedaan en tegelijkertijd de…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven