Volop kruidenteelt in Noordwest-Duitsland

In de kassen van de tuinderij van Petra Haake (rechts) in Papenburg ruikt het heerlijk naar oregano, munt, basilicum en andere verse keukenkruiden. Petra runt één van de vijftig familiebedrijven die zich hebben verenigt in de 'Gartenbauzentrale Papenburg'. De Landvolk-Pressedienst schrijft dat deze…

Omer Kamp, Europe Retail Packing:

"Foodretail vraagt steeds vaker naar verpakte kruiden"

Europe Retail Packing ondervindt, net als de hele AGF-sector, de hindernissen die de sociale beperkingen en lockdowns van Covid-19 opwerpen. "Het spreekt voor zich dat de verkoop over de gehele linie daalt als gevolg van deze beperkingen. Iedereen die iets anders beweert of denkt dat het gewoon vanzelf…

Potkruiden telen met acht man sterk

Met acht man sterk teelt de familie Buijsman potkruiden. Dat is nog eens een écht familiebedrijf, vond culinair expert Alain Caron gisteravond. Hij ging voor het tv-programma BinnensteBuiten op bezoek in Andijk en nam spreekwoordelijk zijn pet af voor de duurzame, innovatieve telers. Piet Buijsman nam Alain…

Dreamstime

Wél zes maanden plezier van een kruidenplantje

Kruiden in pot zijn populair. Consumenten kopen de potjes graag in de supermarkt om thuis te gebruiken. Dat blijkt echter lang niet altijd mee te vallen. Twee experts leggen…

Nieuw kruidenmerk geïntroduceerd

Kruidenkweker Vitacress heeft aangekondigd dat het deze maand een nieuw kruidenmerk in de tuinbouwsector onthult. Het Season-assortiment, dat wordt geteeld in het Britse West Sussex in een overdekte voedingsveilige omgeving, is het hele jaar door verkrijgbaar. Het assortiment omvat 48 producten, variërend van 1L-, 2L- en…

"We lopen vergeleken bij vorig jaar twee weken achter"

Het Duitse kruidenseizoen staat momenteel voor de deur: kleine hoeveelheden kervel, koriander en pimpernel worden reeds gesneden, de 'officiële' seizoenstart laat vanwege het koude weer nog iets langer op zich wachten, bevestigt Johannes Adams, eigenaar van de gelijknamige kruidentuinderij in Düsseldorf.…

Italiaanse biologische kruiden jaarrond verkrijgbaar

Italië is met 6000 actieve tuinbouwondernemingen en 24.000 hectare, het vierde land in de EU als het gaat om arealen die bestemd zijn voor de teelt van aromatische kruiden. De afzetkanalen zijn gediversifieerd, maar vooral de foodretail kan profiteren van kruiden op de groenten- en fruitafdeling. Rosanna…

Nu ook koriander uit vertical farm in de schappen bij Bio-Planet

Iets minder dan een jaar geleden bracht BioPlanet voor het eerst basilicum uit een zelfontwikkelde vertical farm op de markt. "Deze teelttechniek vereist minder water, minder ruimte en minder nutriënten dan klassieke teelt, wat resulteert in kruiden met een zeer kleine ecologische voetafdruk. Voor…

Markt is vooral op zoek naar smaakvolle verse basilicum

De markt voor verse kruiden maakt een snelle groei door. Kruiden winnen steeds meer terrein nu consumenten op zoek zijn naar nieuwe smaakervaringen. In Duitsland, Europa's grootste markt voor importkruiden, groeide de waarde van de import tussen 2015 en 2019 met 42%. Basilicum is het populairste verse…


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven