Kruiden

Angst doet afzet nicheproduct alweer met tachtig procent dalen

Tholen - In de aanloop naar de nieuwe coronapersconferentie vanavond is het aantal bestellingen bij PUURgroenten de afgelopen weken stap voor stap weer ingezakt, de laatste weken zelfs met tachtig procent, ziet teler Han Lammers. Hij wijt het aan de angst die regeert en hoopt dat de 'droge horeca'…

Steeds meer biologisch en recyclebaar bij Franse kruidenteler

Alpilles Primeurs, gelegen in Saint Rémy de Provence, is teler van aromatische potplanten. Het bedrijf biedt alleen biologische kruiden aan. “De vraag naar biologische kruiden blijft groeien ten koste van de vraag naar conventionele kruiden. Om het gemakkelijker te maken, hebben we ervoor gekozen om ons…

Renée Peeters, Vitacress Real:

"Vitalicious is echt ons merk voor de out-of-home markt"

Tholen - Onlangs introduceerde Vitacress Real een nieuw kruidenmerk voor de foodprofessional: Vitalicious. In dit interview vertelt brand manager Renée Peeters meer over de positionering van het nieuwe merk en de impact van het Coronavirus op de kruidenafzet. "Met Vitalicious beogen we meer waarde uit…

Koppert Cress introduceert Kyona Mustard Cress

Koppert Cress heeft een nieuwe product aan haar gamma toegevoegd: Kyona Mustard Cress. De Kyona Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter. Kyona Mustard Cress combineert goed met stevige vlees en vissoorten. "Denk aan tournedos…

Kruidenteler zet vanuit nieuwe hightech kas koeriersdienst op voor eigen consumentenafzet

De beperkingen van het coronavirus in Nieuw-Zeeland hebben ertoe geleid dat een van de grootste kruidentelers van het land zijn assortiment aan meer consumenten ter beschikking heeft gesteld, door de oprichting van een online-winkel. "We leveren onze kruiden in het hele land via een koeriersdienst, die…

Kruiden uit Sicilië gedroogd bij slechts 4 graden Celsius

“Wij zijn erin geslaagd om kruiden te telen die na de oogst en het verpakken hun geur en smaak behouden. Ze smaken, voelen en ruiken alsof ze net zijn geoogst. We maken hierbij gebruik van speciale technologie”, zegt Luciano Internicola (foto) van het merk Aromathica, dat eigendom is van een…

Jesús Gómez, Agromediterránea: "Mensen proberen nu veel meer uit in de keuken"

Vraag naar verse kruiden stijgt door nieuwe consumententrends

Verse kruiden maken een omzetgroei door, niet alleen omdat de consument na het uitbreken van het coronavirus nu minder uit eten gaat en meer thuis kookt, maar ook omdat er steeds meer wordt geëxperimenteerd met recepten uit tal van landen, zo vertelt Jesús Gómez, directeur van het Spaanse…

Anthony Lepage, Les Herbes du Roussillon:

“Het gedroogde kruidenseizoen gaat weer van start”

Met de komst van de herfst begint ook het gedroogde kruidenseizoen bij Les Herbes du Roussillon, teler van aromatische kruiden in het Franse Argelès sur Mer. Volgens Anthony Lepage, verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkelingen binnen het bedrijf, is de situatie op de markt erg gunstig. “Er is veel…

Wilco Heemskerk, Fresh Organic Choice:

"Niet alleen biologische kruiden zijn voor ons belangrijk maar ook het sociale aspect"

Tholen - Over het algemeen kijken de kruidentelers op de markt steeds meer naar de mogelijkheden van Zero Residu op de markt. Voor Wilco Heemskerk van Fresh Organic Choice telt er echter maar één ding en dat is 100% procent biologische kruiden, jaarrond geleverd. “Onze sourcing en kracht is zo ingericht…

Exclusief kruidenmerk voor de foodprofessional: Vitalicious

Vitacress Real brengt een eigen merk op de markt, genaamd Vitalicious! Het merk is volledig gericht op premium kwaliteit verse kruiden en natuurlijke smaakmakers voor de foodservicemarkt: groothandels, horeca en catering. Het Vitalicious recept: Truly OriginalHet recept van Vitalicious laat zich omschrijven als ‘Truly Original’. “Want dat is waar het voor ons allem…

Vertical farming, de toekomst voor de kruidenteler?

Tholen - De roots van Berjelle van Namen liggen voornamelijk in de champignonkwekerij van zijn vader Johan van Namen uit het Gelderse Hoenzadriel, op de rechteroever van de Maas. Toch besloot hij een aantal jaar geleden er ook kruidenteelt bij te nemen. Niet in een kas of op de vollegrond maar in een…

Vier telers lanceren gezonde thee: Theelers

Vier Nederlandse telers lanceren vandaag, op Duurzame Dinsdag, een thee met de smaak en kracht van bromelia, basilicum, curry en laurier: Theelers. De kruidenblend is volgens de telers niet alleen erg lekker, maar is ook zeer geschikt voor mensen die hun suikerspiegel in balans willen houden. Theelers is…

Ralph Coenen, Vitacress Real:

“De retail ging door het dak want de bijzondere kruiden werden ondergeploegd”

Tholen - Waar enerzijds Vitacress Real ‘de frees erin moest zetten’ als het aankwam op bijzondere kruiden, eetbare bloemen en andere nicheproducten, zag het anderzijds een sterke stijging in de retail naar kruiden zoals basilicum, peterselie en bieslook. “Mensen hadden naast toiletpapier en conserven…

Piet van Vugt, Van Vugt Kruiden:

“Ik gooi liever wat weg dan dat ik het niet kan aanbieden”

Tholen - Vorig jaar verhuisde Piet van Vugt met zijn kruiden naar de nieuwe locatie in Ridderkerk. Toen was de nieuwgebouwde, gasvrije kas van 1 hectare, en 0,6 hectare grond ernaast, nog leeg. In september opende hij officieel zijn nieuwe bedrijf.  Een jaar later, als we in juli nog eens langsgaan bij Piet,…

Buysman Kruiden: 2e generatie LED in aantocht en proef met potloos telen

Tholen - Voor het familiebedrijf Buysman Kruiden in het Noord-Hollandse Andijk is het telen van potkruiden topsport. Met meer ruimte voor de kruiden tijdens de teelt, innovatieve en duurzame technieken maken ze het onderscheid in dit toch wat duurdere kruidensegment vergeleken met de gesneden kruiden.…

Kruidenteler 'nieuw' door het leven met breder productaanbod

Het Engelse kruidenteeltbedrijf R&G Fresh (voorheen R&G Herbs) heeft een omvangrijke rebranding doorgevoerd. Het productaanbod is namelijk uitgebreid en dus was een nieuwe naam nodig, vonden de telers.  Het Engelse bedrijf werd in 1958 opgericht door Richard en Gloria Stevens. R&G Herbs begon in hun achtertuin,…


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven