Gezondheid

Blog huisarts Tamara de Weijer:

"Groenten als medicijn: een gezonde ontwikkeling!"

Wat is de invloed van groenten op de gezondheid van een mens? Dit is een vraag waar huisarts Tamara de Weijer wel raad mee weet. Sinds vijf jaar is ze gespecialiseerd in het toepassen van voeding- en leefstijladviezen in haar praktijk. Daarnaast is ze ambassadeur van het ‘Nationaal Actieplan Groenten en…

Ervoor zorgen dat je genoeg nutriënten binnenkrijgt

De kleur van gezonde groenten en fruit

Groenten en fruit hebben elk hun eigen unieke kleur. Een kleur die zorgt dat groenten en fruit er levendig, helder en natuurlijk uitzien en die maakt dat groenten en fruit gezond zijn. Iedere soort heeft zijn eigen unieke inhoudsstoffen die allemaal afzonderlijk een positieve uitwerking hebben op de…

Moestuin op kinderdagverblijf en peuterspeelzaal kan kinderen stimuleren om groenten te eten

Hoewel het educatieve programma Smakelijke Moestuinen niet direct leidt tot een verhoogde groentenconsumptie door kinderen, blijkt uit de resultaten uit de procesevaluatie wel dat het een positieve invloed kan hebben op het bevorderen van de groentenconsumptie. Dat staat in het rapport 'Impact van de…

Eetpatroon in Nederland is in de periode 2012-2016 iets gezonder geworden

In de periode 2012-2016 is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien. Zo zijn Nederlanders meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groenten de goede kant op te gaan. Nederlanders eten ook minder vlees en drinken minder suikerhoudende dranken. Toch is er nog veel…

Marco Voskamp voor Stichting WereldOuders naar Dominicaanse Republiek

Actief met steenwol, veganist en nu in actie voor thuisloze kinderen in Zuid-Amerika

Sinds anderhalf jaar is Marco Voskamp, werkzaam bij Rockwook in Roermond waar steenwolproducten voor Grodan worden gemaakt, veganist. Sindsdien eet hij veel meer groenten en…

Wereld Diabetes Dag:

Patiënten bedanken hun arts met groentenpakket

Op 14 november a.s. krijgen zo’n 150 huisartsen en verpleegkundigen die patiënten met Diabetes type 2 hebben gestimuleerd hun leefstijl te veranderen een groentenpakket overhandigd. Door het eten van vers en onbewerkt voedsel hebben hun patiënten de ziekte zelf kunnen ‘omkeren’. In combinatie met…

Universiteit van Guelph, Ontario

"Er worden onvoldoende groenten en fruit geteeld om wereldbevolking te voeden"

Als iedereen op aarde gezond zou willen eten, dan zouden er onvoldoende groenten en fruit beschikbaar zijn, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Guelph. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat er binnen het bestaande landbouwsysteem sprake is van een overproductie van granen, vetten en suikers,…

Project ’Waarde(n) van Groenten en Fruit’

Subsidie voor wetenschappelijke onderbouwing gezondheidsclaims

Dat het eten van groenten en fruit gezond is, is algemeen bekend. Over de relatie tussen specifieke inhoudsstoffen van groenten- en fruitsoorten en de daarmee samenhangende…

Waarschuwt Nigeriaanse Voedsel- en Warenautoriteit

"Het eten van rotte tomaten is kankerverwekkend"

Afgelopen weekend heeft de Nigeriaanse Voedsel- en Warenautoriteit (NAFDAC) de inwoners van het land gewaarschuwd voor het eten van rotte tomaten omdat deze kanker zouden…

Professor Liesbeth Zandstra buigt zich over consumenten keuze voor 'gezond'

Kun je de consument verleiden te kiezen voor gezond zoals groenten?

Een zakje chips naar binnen werken is voor veel consumenten geen probleem. Anders ligt het met producten met groenten. Hoe is de consument toch te verleiden te kiezen voor de gezonde hap? In haar inaugurele rede aan Wageningen University & Research stippelt prof. Liesbeth Zandstra, buitengewoon…

Drie partijen vormen Green Deal-coalitie voor duurzame en gezonde voeding in de zorg

Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. In een coalitie zullen zij zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg. Coalitie voor duurzame en gezonde voeding…

Onderzoekers vinden mogelijke anti-depressieve eigenschappen bij pepers

Een studie, gepubliceerd in het European Journal of Medicinal Plants van onderzoekers van de Kaduna State University in Nigeria laat zien dat pepers mogelijk anti-depressieve…

Hortus presenteert effect pepers op obesitas

"Pepersoort en teeltwijze koppelen aan peper met de beste inhoudsstoffen"

Tijdens de Dutch Agri Food Week en het weekend van de wetenschap presenteerden Hortus Alkmaar en Vivaltes BV de voortgang van hun onderzoek naar het gebruik van inhoudsstoffen…

De DNA Foodbox: afvallen op basis van DNA

Bilder & De Clercq is in samenwerking met Omnigen en DNAisyou een nieuw concept gestart: De DNA Foodbox. Dat meldt vergelijkingswebsite Maaltijdbox.com .  Het gaat om een persoonlijke maaltijdbox die het mogelijk maakt om gericht af te vallen gedurende een periode van 12 weken. Deze maaltijdbox is volledig gepersonaliseerd op basis van het…

Wetenschappelijk bewezen:

Aubergine in top 10 van antioxidantrijke groenten

Dat de aubergine een veelzijdige groente is, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat hij bomvol antioxidanten zit? Antioxidanten beschermen het weefsel en DNA in het lichaam tegen vrije radicalen. Radicalen…

'Ga voor Kleur’

Groente en fruit centraal bij 230 bedrijfskantines en 450 schoolkantines

Op vrijdag 5 oktober start de Dutch Agri Food Week (DAFW), hét nationale podium waar voedsel centraal staat. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft op vrijdag 5 oktober het startsein voor de DAFW. In het kader van deze bijzondere week, slaat het Nationaal Actieplan Groenten en…

Transitiecoalitie Voedsel bepleit krachtige maatregelen voor gezonde voeding

Aan de vooravond van het preventieakkoord dat VWS-staatssecretaris Blokhuis momenteel voorbereidt, pleit de Transitiecoalitie Voedsel voor krachtige maatregelen op het gebied…

Veel consumenten moeten niets van GGO hebben

Ondanks het feit dat bijna de helft van het akkerland in de Verenigde Staten en zo'n 12% van het wereldwijde akkerland wordt gebruikt voor de teelt van GGO-gewassen blijven consumenten sceptisch. Waarom lijken consumenten geen probleem te hebben met bewerkt voedsel maar raken ze wel in paniek van een…

Diepzeeduiker slaagt er niet in een banaan te eten

Een banaan eten onder water: één van de dingen waarvoor men dient te waarschuwen ze niet uit te proberen. Een diepzeeduiker bij de Kaaimaneilanden was te nieuwsgierig om een poging te wagen. Op de Kaaimaneilanden kan het duiken in ondiepe wateren nabij riffen meer dan een uur duren. Het natuurschoon is er adembenemend…


© GroentenNieuws.nl 2018