Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Plantplanning gehaald: planten medio december de kas in

Nieuwbouw Sweet Lions ondanks krappe planning op tijd af

Er blijft maar gebouwd worden in tuinbouwgebied Californië. De bouwactiviteiten bij het bedrijf van Thwan van Gennip op kavel 1 (aan de St. Jorisweg) waren in 2018 nog maar amper afgerond of nieuwe bouwactiviteiten werden weer opgestart. Dit keer in het noordelijke deel van tuinbouwgebied Californië. Daar werd door Sweet Lions 5 hectare gebouwd voor de teelt van cherrytomaten

Begin 2018 kwam, aan de Aartserfweg, een perceel beschikbaar dat voor de uitbreiding van Sweet Lions door Californië BV was verworven. Samen met de 5 hectare nieuwbouw heeft Sweet Lions nu 13 hectare beschikbaar. 

Medio 2018 werd de ambitieuze planning op papier gezet. En die was erg krap. Het meest ideale moment om de tomatenplanten in de kas te planten, is begin december. Maar om de grond bouwrijp te maken moesten een boerderij en twee stallen gesloopt worden. Inclusief de sanering van asbestdaken die op de schuren zaten. Én er moesten sloten en een vijver gedempt worden. Dat alles vóórdat er maar één spade de grond in kon voor de bouw van de kassen.

Ondanks tegenslagen, o.a. asbestvervuiling in de grond en een vervuilde sloot, werd de grond tijdig bouwrijp afgeleverd. Vervolgens werd in een zeer kort tijdbestek ook de kas op tijd plantklaar afgeleverd. 

Gelukt
Eind november wandelden de gebroeders Van Leeuwen door de nieuwe kas. In de bestaande kassen wordt geplant. In de nieuwe kas zijn veel mensen bezig om de laatste teeltgoten te hangen en af te stellen. “We hebben het gered”, zucht Jordan van Leeuwen. “Rond Sinterklaas staan ook in de nieuwbouw de eerste planten.”

Thomas vult aan: “Het was een enorme klus. Maar het ziet er naar uit dat we onze planning gaan halen. En daar zijn wij erg gelukkig mee.”
De uitbreiding biedt de gebroeders Van Leeuwen de mogelijkheid om met meer volume een duidelijke partij te worden in de afzetmarkten. “Maar daarnaast is deze uitbreiding van de productielocatie voor ons belangrijk om optimaler gebruik te kunnen maken van de aardwarmtebron.”

Bron: Californië


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven