Ontploffing in vat mierenzuur:

"In de teelt kleine schade, we draaien verder"

Tholen - Even na half 12 gistermiddag werd er melding gedaan van een brand in een paprikakwekerij in Bergschenhoek. Het bleek echter niet om een brand te gaan, maar om een vat mierenzuur dat ontplofte. Daar kwam gele rook vanaf. 

Rond half 12 hoorden medewerkers van kwekerij Royal Peppers een knal uit de buurt van de ketelruimte. Daar ontstond ook gele rook. De kas werd direct ontruimd en alle medewerkers zijn veilig naar buiten gebracht.

Het bleek dus te gaan om een ontploffing van een vat mierenzuur. De kas werd dichtgehouden om verspreiding van de rook te voorkomen, meldt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Om te kijken of er rook uit de kas kwam, zijn drones ingezet.

De concentratie van de stof werd al snel dusdanig laag dat deze geen irritaties meer veroorzaakte en de kas kon veilig worden geventileerd. Hoe de explosie kon ontstaan, is nog niet bekend. 

Ook bij de kwekerij is de rust weer wedergekeerd en gaat de teelt gewoon verder. "Er is een heel klein gedeelte naast het ketelhuis waar de planten verbranding hebben op de bladeren. Voor de rest draait alles verder en willen we de hulpdiensten bedanken voor de snelle reactie", laten ze weten. 

Bron foto's: SPA


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven