Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
augustus 2019

Beetje mot om een mot, Russische boycot 5 jaar overleefd en peperdure beglazingsmachine bijna total loss

Tholen - Na de zomerbreak kwam augustus langzaam op gang. Beurzen zijn er niet en ook grote evenementen vonden er deze maand niet plaats. Ondergetekende was augustus dus bijna vergeten, maar op de valreep toch even snel een overzicht, want een nieuw kavel voor tomatenteler Van den Belt, gedoe rondom een Afrikaanse fruitmot, een windhoos en een peperdure beglazingsmachine die nog voor het eerste gebruik al bijna total loss was springen toch wel in het oog.

Jan Olsthoorn jr. (Force Demolition) knipoogt naar vader en focust op de toekomst:

"De vuist is terug in de kassensloop”

Jan, Elco en Ron met rupsbandhoogwerkers. 

Tholen – Het was jarenlang een herkenningspunt in Poeldijk: de enorme gebalde vuist op het oude veilinggebouw. Op de letters JO in de ring na stond er geen tekst bij, maar iedereen wist dat het logo hoorde bij de kassensloopactiviteiten van Jan Olsthoorn sr. Die vuist verdween na verloop van tijd uit het straatbeeld, maar sinds vorig jaar duikt het logo daar waar gesloopt wordt weer op. Met dank aan Jan’s zoon Jan jr., die met Force Demolition terugkeert in de kassensloop.

Cresco breidt testopstellingen meerlagenteelt uit

"Wij willen in de toekomst gaan stapelen tot een hoogte van maar liefst 12 meter"

Op een tuindersweggetje in Honselersdijk is het familiebedrijf Cresco te vinden. De familie Prins teelt hier al vier generaties cressen voor de groothandel en retail. Cressen zijn vers gekiemde plantjes, zoals tuinkers en waterkers. Twee generaties van de familie Prins vertellen over hun bedrijf en hun eerste ervaring met de testopstelling voor meerlagenteelt, die Codema samen met Signify heeft ontworpen en geïnstalleerd. De reden: uitbreiding in de breedte was niet mogelijk, dus moest het in de hoogte gebeuren.

8,8 hectare

Van den Belt koopt kavel in Koekoekspolder

Tomatenkwekerij Van den Belt heeft 8,8 hectare grond gekocht aan de Parallelweg voor verdere uitbreiding van het bedrijf. Van den Belt kan met deze uitbreiding het bedrijf verder uitbouwen en op een duurzame manier toekomstbestendig maken.

 

De Ruiter presenteert ‘Journey of the Seed’ in De Ruiter Experience Center:

“Door continu toegevoegde waarde te bieden, blijven telers en retailers komen”

Tholen – Vraag het een teler en hij zal zeggen dat elke dag in zijn kas weer anders is en dat het dus nooit ‘saai’ is. Dat zal het ook in het De Ruiter Experience Center, de ontmoetingsplaats die het veredelingsbedrijf inmiddels 1,5 jaar geleden opende, niet worden. Daar zorgen ze in Bleiswijk namelijk wel voor met het continu toevoegen van nieuwe tools. De nieuwste? Een tomaat waar je binnen kunt stappen om het verhaal van zaad mee te maken. Gisteren werd deze eyecatcher onthuld.

Rinkelende alarmbellen na stijging vondsten in rozen

“Afrikaanse fruitmot vereist alertheid, maar niet anders dan anders”

Tholen – Een klein beestje zorgt voor ophef in zowel de sier- als de glasgroenteteelt. Meer vondsten van de Afrikaanse fruitmot in rozen uit Kenia en Tanzania zou een bedreiging kunnen zijn voor de Nederlandse kasgroententeelt. Wat is er aan de hand?

Beglazingsmachine nog voor eerste klus bijna total loss

Wat een eenvoudige transportklus zou moeten zijn, liep afgelopen zaterdag voor de gloednieuwe 18 ton zware beglazingsmachine van Henry van der Lans bijna op een fiasco uit. Het gevaarte dreigde bij het transport te kantelen, waarmee de machine van een kleine 3 ton 'total loss' zou zijn geweest.

Russische boycot: schot in eigen voet met versnelde ontwikkeling glastuinbouw als gevolg

Tholen – “Misschien werk ik juist wel dankzij de boycot in Rusland en andere post-Sovjetlanden”, vraagt Kees Kranenburg zich hardop af als hem de vraag gesteld wordt wat hoe het er vijf jaar na de Russische boycot voorstaat. Op 7 augustus 2014 gingen de grenzen dicht voor alle groenten en fruit uit de EU, de Verenigde Staten, Australië, Canada en Noorwegen.