Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Update windhoos Noord-Holland:

'Tonnen schade', glasherstellers aan de slag

Dat er afgelopen weekend glas gesneuveld was, bleek gisteren al. Waar precies, was niet direct bekend. Nu wel, want het Noord-Hollands Dagblad ging langs bij de getroffen telers terwijl de glasherstellers al druk bezig waren.

Een tornado trok een spoor van vernieling. Glastuinder Frank Buisman kweekt in opdracht van PanAmerican Seeds sierbloemen op. Hij zag de achterkant van zijn kas door het natuurgeweld volledig weggeslagen worden. De vijftienduizend begonia's die er stonden, kunnen rechtstreeks de container in.

Teler Wim Reus, die in opdracht van veredelingsbedrijf Schouten zantedeschia's opkweekt, heeft ook flinke schade. Bij hem werden grote delen van het glazen dak weggeblazen. Ook een modern schermdoek waarin fors werd geïnvesteerd, dreigt te moeten worden vervangen. "Ik schat de schade nu al op ruim een ton."

Al het glas, moet de glascontainer in. Een volle container, zo observeerde Noord-Hollands Dagblad op het erf bij zaadproductiebedrijf Seed Care van Mark Keuls in Oosterleek. Hij hoopte dat het schermdoek het glas goed heeft tegengehouden, zodat zijn komkommers gespaard zijn gebleven. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven