Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissement en doorstart Hartman, de barricade op tegen ODE en weer vroeger belichte komkommers

Tholen - Het nieuws viel in als een bom op 1 november: 'Faillissement aangevraagd voor A.C. Hartman'. Na drie moeilijke seizoenen vol problemen besloot grootaandeelhouder The Fruit Farm Group de stekker eruit te trekken. Het bedrijf bleef echter doordraaien en twee weken later kwam het vervolgens tot een doorstart


A.C. Hartman, waar na de doorstart de zon weer moet gaan schijnen

Met het Hartman-nieuws was de toon gezet voor november, want er gebeurde veel en gelukkig was het niet enkel 'crisis' wat de klok sloeg, al liep de teller voor ToBRFV op tot 10 vondsten en werd ook de eerste officiële besmetting in Spanje bekend, bleek Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland in zwaar weer te verkeren, stemde de Tweede Kamer, ondanks felle protesten vanuit de sector, in met de ODE-verhoging en was het aan het begin van het Spaanse importseizoen weer (kom)kommer en kwel met dumpingen en protesten tot gevolg. 


VOF de Best kocht voor 1200 euro de dit jaar weer vroegere belichte komkommers van teler Kees Hendriks 

Leuker nieuws was er ook, onder meer van tomatenteler Rotom dat met 5 hectare belichte nieuwbouw tegen de Kerst in product wilde gaan, van Den Berk Délice dat 10 hectare aan het areaal kon toevoegen en over komkommerteler Kees Hendriks die weer twee weken eerder met belichte komkommers op de markt kwam. 


DLV-reünie

Verder kwam de Quote 500 weer uit (niet iedereen kan die lijst waarderen, maar nieuwsgierig is men wel), publiceerden wij twee nieuwe delen in de serie 'Andere Tuinbouwtijden' met in de spotlights Kees de Groot en Leo Alleblas en om in even in het verleden te blijven: oud-managers van DLV Glastuinbouw kwamen samen in de kas bij Delphy en de Disselkoen Groep hield een reünie


Disselkoen Groep reünie

Andere evenementen in november waren '10 jaar Het Nieuwe Telen', de expoSE in Karlsruhe, het Global Tomato Congress en 'Future Trends & Innovations', waar Harm Maters het stokje als voorzitter van AVAG overgaf aan Annie van de Riet.


Global Tomato Congress


'Future Trends & Innovations'

Tot slot nog een verhaal over tomaten veilen op de Spaanse klok, want dat blijkt te mooi om waar te zijn zo vertelden Leo van der Lans en Edwin de la Combé, de 'snuffelpaal' van komkommerteler Rino Kaljouw, een investeringsgroep die zijn oog liet van 40 hectare grond in glastuinbouwgebied Waddenglas en een fotoserie over belichte kassen waarop telers hun eigen kas konden aanwezen tot hun grote plezier. 

Morgen december. Net als november niet zo lang geleden, maar je zult je er nog over verbazen hoe iets soms al lang geleden kan lijken als het druk is.