Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6.700 bezoekers uit heel Europa en een ontspannen sfeer

Fotoreportage: Tuinbouwtechniek paraat op aardbeienbeurs expoSE

Op 20 en 21 november 2019 presenteerden 445 exposanten uit 12 verschillende landen hun innovaties voor de teelt van asperges en zachtfruit op de expoSE en expoDirekt in Karlsruhe. 6.700 bezoekers uit heel Europa kwamen de beurs bezoeken en ook vanuit tuinbouw waren de nodige bedrijven present.

Klik hier voor de fotoreportage.


Ook vanuit tuinbouwhoek waren traditioneel de nodige bedrijven aanwezig

De sfeer tijdens deze editie was aanzienlijk beter dan vorig jaar: "Vorig jaar was de oogst, van zowel zachtfruit als asperges, vrij slecht. Dit jaar waren de opbrengsten een stuk meer bevredigend en dit werd duidelijk tijdens de evenementen die werden gehouden", vertelde één van de exposanten.

Hoewel veel bezoekers de afgelopen weken al diverse beurzen bezocht hadden, waren ze tevreden over het verloop van de expoSE. Volgens een exposant staat de evenementenkalender voor de aspergesector behoorlijk vol. "Zondag kwamen we terug van de Agritechnica en maandag moesten we al naar Karlsruhe. En na deze beurs moeten we ons al voorbereiden op de Fruit Logistica in Berlijn."

Klik hier voor de fotoreportage.

Dit jaar richtte de expoSE en expoDirekt zich onder andere op innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen. Drie van de zes Innovation Awards gingen naar ontwikkelaars van nieuwe verpakkingen. Veel verpakkingen van papier en behandeld papier komen momenteel op de markt. Bovendien worden verpakkingen van verschillende materialen met een laag plasticgehalte ook goed ontvangen.

Nieuwe variëteiten: Is de trend voorbij?
ExpoSE is altijd het platform geweest voor veredelaars en leveranciers van opkweekmateriaal om nieuwe rassen aan het publiek te introduceren. Hoewel er dit jaar enkele nieuwe variëteiten werden gepresenteerd, lijkt de grote "variëteitentrend" in zowel het aardbeien- als het aspergegebied voorbij te zijn, bevestigen diverse exposanten.

Groene en paarse asperges zijn op het moment zeer trending in de aspergesector. "We hopen dat deze soorten, evenals de bijbehorende marketingconcepten, bij de jongere generaties populair gaan worden", zegt een leverancier van opkweekmateriaal. 

Klik hier voor de fotoreportage.

 

Publicatiedatum: