1-16 juni 2019

GreenTech, een unieke biomassacentrale in Sirjansland en breien in schermingsland

Tholen - De eerste helft van juni werd, zoals te verwachten viel, gedomineerd door GreenTech, de internationale glastuinbouwtechniekbeurs in Amsterdam. De nodige aankondigingen over noviteiten passeerden de revue. Ook nieuws was dat dit jaar de beurs voor het eerst in de nieuwe, jaarlijkse frequentie werd gehouden.

Traditiegetrouw publiceerden wij elke beursdag een update (bekijk hier dag een, dag twee, dag drie en de laatste sneak preview voorafgaand aan de grote fotoreportage). Daarin foto's met vrijwel alleen maar lachende gezichten erop, terwijl er ook aandacht op de nieuwsbrieven was voor enkele noviteiten, waaronder Growfoam, een substraat van schuim op maat, een stand-alone desinfectie-unit tegen ToBRFV, een nieuw kasdeksysteem om snel water- en luchtdicht kassen te kunnen bouwen, Fiberglass, de door Piet Bom geïntroduceerde glasvezel versterkte kunststof vervanger van de aluminium dakconstructie voor kassen én breisel in schermingsland, waardoor er nóg meer licht de kas in kan komen.

Telers kregen begin juni te kampen met 'de warmste 2 juni ooit', waardoor parasols boven de paprika's, extra schermen en een goede alarminstallatie om het klimaat in de kas in de gaten te houden geen overbodige luxe bleken. En na hitte volgt in Nederland en België altijd ook noodweer. Twee dagen met hagel, regen en hevige wind zorgden voor veel schade en volle bassins.


Rob van Oosterom en John van Heijningen

Verder vertelden John van Heijningen en Rob van Oosterom over de teelt van de losse, ronde tomaat, stilaan een uitzondering geworden en Thomas Ruiter en Menno Keppel over telen in Thailand

In België een primeur voor Den Berk Délice, want bij de tomatenteler werd locatie Lauwerysen-Krijnen als eerste Belgische tomatenteler Planetproof gecertificeerd. 


Koen Lauwerysen & Ria Krijnen, Zaakvoerders bij Lauwerysen-Krijnen (onderdeel van Den Berk Délice)

Ook een primeur, of op z'n minst uniek, was de biomassacentrale die een drietal telers in Sirjansland openden onder grote belangstelling.


Dick van Noord, Arnold Groenewegen en Pleun van Duijn: de drie initiatiefnemers

Tot slot feest bij Stolze, dat vijftig jaar bestaat in 2019 en bij East West Seed dat apetrots was op de prestigieuze Wereldvoedselprijs die Simon Groot kreeg toegekend


Simon Groot

Morgen de tweede helft van juni

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.