Unifortes neemt stand-alone desinfectie-unit mee naar GreenTech

Desinfectie-unit om de verspreiding van het ToBRF-virus tegen te gaan

De wereldwijde uitbraak van het ToBRF-virus noopt telers om nog meer aandacht te besteden aan hygiëne. Ook toeleveranciers focussen zich er extra op. Unifortes deed dat als producent van industriële reinigingsoplossingen altijd al. Toch was het nieuwste virus voor Unifortes wel reden voor de ontwikkeling van een nieuwe standalone desinfectie-unit. De aanvulling op het bestaande hygiëne-assortiment zal in de RAI in Amsterdam te bewonderen zijn.

“We hebben deze standalone desinfectie-unit in samenwerking met een chemiespecialist ontwikkeld. Binnen een week na de eerste berichten over het virus hadden we het eerste prototype gereed. Na enkele tests in de praktijk en een paar aanpassingen nadien, is een tweede versie van de unit gemaakt. Die unit is binnen vier weken al aan meer dan twintig bedrijven geleverd”, aldus het bedrijf.

Combineren met bestaande opstellingen
De standalone desinfectie-unit is makkelijk te combineren met bestaande systemen. De unit kan over een bestaande transportband worden geplaatst dankzij de in hoogte verstelbare sproeiramen. “De machine sprayt continu een mix van water met een desinfectiemiddel over het product dat gedesinfecteerd moet worden. Daarbij is het zo dat per situatie, grotendeels productafhankelijk, gekeken wordt naar het middel dat gebruikt moet worden en welke contacttijd daarbij hoort.”

De machine is zeer snel te integreren met machineopstellingen van andere fabrikanten. “De machine is zowel onder als boven in hoogte verstelbaar en moet worden aangesloten op het waternetwerk. Dit kan de teler zelf doen, maar onze monteurs helpen ook graag om voor een goede aansluiting te zorgen.”

Unifortes is op GreenTech aanwezig in stand 11.109

Voor meer informatie:
Unifortes
Handelstraat 2
3291 CB Strijen
T +31 (0)78 629 12 62
F +31 (0)78 674 29 93
E info@unifortes.com 
W www.unifortes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven