Indiase ambassadeur en deelstaatministers op GreenTech

Indiase glastuinbouwdeelstaat zoekt investeerders

De Indiase ambassadeur in Nederland, de heer Venu Rajamony, heeft gisteren, 13 juni, met twee ministers van de Indiase deelstaat Himachal Pradesh de GreenTech bezocht. De deelstaat telt 6,9 miljoen inwoners, heeft een vergelijkbaar klimaat als in Nederland en een groeiende glastuinbouwsector voor de productie van ‘Europese’ groenten. De delegatie was uitgenodigd door Dutch Greenhouse Delta.


Ambassadeur van India in Nederland, Venu Rajamony (vierde van links) bezocht de GreenTech met een delegatie uit India en maakte kennis met het tuinbouwbedrijfsleven. 

Ambassadeur Rajamony nam als gastheer de Chief Ministers Jai Ram Thakur en Bikram Singh van de regering van Himachal Pradesh mee. Met een zestienkoppige delegatie hebben zij op de beurs een groot aantal stands van de Nederlandse tuinbouw bezocht en voerden aansluitend één-op-één gesprekken, omdat de deelstaat op zoek is naar investeerders voor nieuwe projecten. Ook willen zij samenwerken met het tuinbouwbedrijfsleven om de teelt op te starten. Daarnaast werden bedrijven uitgenodigd voor een congres in Himachal over de groeimarkt van Europese groententeelt zoals sla, bloemkool, broccoli en paprika.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven