Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17-30 juni 2019

RedStar onder AH-huismerk in schap, waar blijft die ToBRFV-autoriteit en wéér CO2-storingen...

Tholen - Daar gaan we weer, zullen telers eind juni gedacht hebben. De zomer komt eraan en dus gaan fabrieken, de CO2-leveranciers voor de glastuinbouw, in onderhoud. 2019 was daar, helaas voor de telers die niet te lang zonder CO2 kunnen, geen uitzondering op.

Jos Veugen riep ondertussen om eenduidige informatie over het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) en dus was hij benieuwd welke autoriteit zich daarvoor ging opwerpen


Een impressie van het Royal Brinkman-evenement 'Let's improve together'

Een oproep van een andere aard kwam er tijdens het allereerste innovatieseminar dat Royal Brinkman organiseerde in de oude veiling in 's-Gravenzande. Constantijn van Oranje was de afzender. Hij riep de aanwezigen in de zaal op niet te wachten op Nederland, dat met zijn liberale drugsbeleid in de ogen van Constantijn van Oranje nu veel te moeilijk doet over legalisering van cannabisteelt in Nederland.


Casey Houweling

Tijdens datzelfde seminar gaf ook Casey Houweling een goed gewaardeerde presentatie over innoveren.


GreenTech 2019

Het innovatieseminar was een groot evenement, maar dat was ook GreenTech. De maandag na de beurs kwam de grote fotoreportage online, gevolgd door een berichtje over 60 jaar Sudlac, de overdracht van het spreekwoordelijke stokje van Henk op Hans bij Hinova en een nieuwe afdekking voor watersilo's geproduceerd door Albers Alligator en Buwatec.

Andere evenementen die voorbij kwamen waren de opening van het vernieuwde kantoor van Aartsenfruit, dat vanaf dat moment Aartsen werd, en de Waterdag 2019 in het World Horti Center


Waterdag 2019

Buiten de beurzen om kondigde A1 Tuinbouwtechniek de opening van een vestiging in AustraliĆ« aan, Rijk Zwaan de start van de bouw van 8,7 hectare kas in De Lier, RedStar de stap naar het AH-schap onder huismerk, gaf Flevoplant een inkijkje in de nieuwe kas met daarin 19 automatische gewaswagens, was het handen schudden geblazen voor Greenport West-Holland en Ontwikkelingsbedrijf HOT nadat ze samen de herstructurering wilden gaan versnellen en vertelden Annemieke Aal en Martijn Riewald van Gauris over de stap die zij in de glastuinbouwfoliemarkt zetten. Nieuws uit diezelfde hoek kwam er verder van Rainlevelr, dat de eerste silo aansloot


Henk en Hans van Hinova

En dan nog dit: "Het lijkt wel een ziekenhuis!" Tv-programma De Wereld van Morgen mocht binnenkijken bij Future Crops in Poeldijk. 

Maandag tijd voor juli