Nieuwe speler in glastuinbouwfoliemarkt focust op internationalisering

Annemieke Aal en Martijn Riewald zetten met Gauris stap in glastuinbouw

Tholen – In het Friese Grou wordt momenteel hard gewerkt aan een grotere loods om vanaf dit najaar flinke folies te kunnen produceren. Annemieke Aal en Martijn Riewald van het vorig jaar opgerichte Gauris bouwen er een loods van twintig bij veertig meter. “Wij hebben allebei een achtergrond in de wateropslag en de glastuinbouw en willen met deze stap meer continuïteit in ons productieproces brengen,” vertelt Martijn.

Schaalvergrotingsstap
De rode draad in het werkende leven van beide ondernemers is folie. Als folieproducent is men in Grou al jaren actief met het op maat maken van folies voor consumentenzwembaden- en vijvers, de afdekking van afvalbergen, bij dakconstructies én voor wateropslag. “Zo ontstond onze inmiddels ruim tien jaar draaiende webshop Tuin en Vijver Direct oorspronkelijk uit de restverwerking van folie dat over was bij de productie van silo’s en bassins”, legt Annemieke de nieuwe schaalvergrotingsstap uit. “We zijn dus zeker niet onbekend met de materie en hebben onze sporen ruimschoots verdiend, ook aan in- en verkoopzijde.”

Op dit moment wordt vanuit een tijdelijk onderkomen ook al productie gedraaid. De eerste projecten in de glastuinbouw zijn ook al achter de rug. “Het balletje ging als vanzelf rollen met dank aan ons ‘oude’ netwerk”, verklaart Martijn.

Compleet pakken en lassen indien nodig
Hoe groot een folie maximaal kan worden, wordt voor een deel bepaald door de grootte van de loods. Maar ook de uiteindelijke locatie speelt mee. Silo’s met folie en tank worden als compleet pakket geleverd, maar net als bij grote folies moet alles wel handelbaar en vervoerbaar blijven. Martijn: “Je moet dus niet alleen kijken naar of iets in de fabriek kan, maar zeker ook naar of het op locatie kan. Daarom lassen we regelmatig ook folies op locatie.”

De folies en silo’s, met maximaal 32 meter diameter, worden met een uitgebreide handleiding geleverd. “En sowieso bieden we altijd de eerste keer ondersteuning op locatie aan”, vult Annemieke aan.

Voet aan de grond in Zuid-Amerika
Nationaal is het vaak de teler die bij Gauris aanklopt, internationaal dikwijls een dealernetwerk van  installateurs en kassenbouwers. Het nieuwe bedrijf richt zich vooral op de internationale markt. “Onze eerste focus ligt op Zuid-Amerika, waar we werken aan een dealernetwerk van installateurs die onze verbinding met de teler vormen”, vertelt Martijn. “Alles wat zij horen, horen wij en daar kunnen we op die manier snel op inspelen.”

Ook in Noord-Amerika zien Martijn en Annemieke een groeiende vraag naar wateropslag. “Sinds de legalisatie van cannabis in Canada en bepaalde Amerikaanse staten worden er veel nieuwe kassen gebouwd of kassen omgebouwd. Daar komen dan vaak ook nieuwe bassins of silo’s bij.” 

Bij het eerste project van een installateur loopt Gauris mee. “Wij leiden ze op en bij het eerste project bouwen we alles samen. Op die manier kun je een hoog kwaliteitsniveau halen en certificaten afgeven.”

Voor meer informatie:
Gauris
Singel 58
9001 XP Grou
+31 (0)85 303 39 80
www.gauris.eu
info@gauris.eu Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven