A1 Tuinbouwtechniek opent vestiging in Australië

"Internationale onafhankelijkheidsdrang is gunstig voor Nederlandse tuinbouwtechniek"

Tholen - Met veel inzet en energie kom je ver. Als nieuwkomer heeft A1 Tuinbouwtechniek zich een plek kunnen veroveren in de markt.  Dat is in relatief korte tijd gebeurd. Het bedrijf houdt zich bezig met het totale technische interieur van de kas. Hoofdzakelijk is dat op dit moment met scherminstallaties en watertechnische installaties. Dit loopt uiteen van het verhelpen van storingen tot projecten van twintig hectare. Marco Prins, Geert Kuivenhoven en Ron Duijvesteijn zijn de drie eigenaren van de Nederlandse vestiging.

Sinds 1 april is daar een tweede vestiging bij gekomen in Australië.  Gregor Majdak zwaait daar de scepter. Hij is bezig zijn team verder uit te breiden. Het bedrijf staat in de buurt van Melbourne. Op 4/5 uur rijden zijn de meeste glastuinbouwbedrijven bereikbaar. Twee jaar geleden is cannabis gelegaliseerd in Australië. A1 Growsystems staat klaar om voor die teelt in actie te kunnen komen.

A1 is in zowel Nederland als het buitenland (naast Australië) actief. Met hun exportactiviteiten liften ze mee op de trend dat steeds meer landen zelfvoorzienend willen zijn. En dat geldt voor veel landen. Marco noemt zo een rijtje landen op waar het areaal glas flink wordt uitgebreid: Duitsland, Japan, Australië.


Marco Prins en Ron Duijvesteijn 

Technische veranderingen
Marco loopt al heel wat jaren mee in de glastuinbouw. Eerste als onderaannemer en nu als hoofdaannemer. Het valt hem op dat er in de watertechniek beter wordt nagedacht over de keuze van de te gebruiken materialen. Voorheen werden vooral pvc-leidingen gebruikt. Marco: "We zien bij trompaansluitingen meer lekkages. HDPE wordt nu vaker gebruikt. Het wordt gelast, is zachter en buigzamer en dat scheelt lekkages.”

En qua scherminstallaties is Marco vooral heel blij met ValkScreenVision. Samen met Van der Valk Horti Systems hebben ze mee kunnen denken aan de perfectionering van dit systeem. Marco: "We hebben onze ervaringen gedeeld met hen. Ze zijn aan de slag gegaan met de doorontwikkeling ervan. Ze pakten dit goed op.”

Ontwikkeling
Ron en Marco startten zeven jaar geleden A1 op. Ze werkten al veel samen met elkaar. Toen er een heel groot project op hun pad kwam, besloten ze om de handen ineen te slaan. Zo werden ze hoofdaannemer. Geert haakte al snel aan. Met de overname van Van Oosten Beregeningssystemen en A1 Growsystems in Australië worden de bedrijfsrisico’s gespreid.

Er is / wordt hard gewerkt aan de opbouw van hun bedrijf. "Onze inzet en de bereidheid om iedere euro winst te investeren door de eigenaren, wordt beloond."

Voor meer informatie:
A1 Tuinbouwtechniek
Naaldwijkseweg 378
2691 RA ’s-Gravenzande
tel +31 (0)174 752 550
info@a1tuinbouwtechniek.nl 
www.a1tuinbouwtechniek.nl  

A1 Grow Systems
Gregor Majdek
4 / 21 A Dickens Street
Elwood Victoria 3184
Australie
Tel +61(0)499800304
info@a1growsystems.com.au 
www.a1growsystems.com.au 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven