september 2019

Agro Care en BOAL groeien, Best of Four en Van Nature gaan samen en tijd voor een stukje historie

Tholen - Genietend van de laatste zomerzonnestralen ging in september écht iedereen weer aan het werk. Dat was ook te merken in onze nieuwsbrieven, want daar kwam de nieuwsstroom weer volle bak op gang. Zo werd bekend dat Agro Care de teeltlocatie Wieringermeer van Greenco overnam, BOAL datzelfde deed met de Holland Groep Westland en Best of Four en Van Nature na uitvoerig overleg besloten samen verder te gaan.


Van links naar rechts: Jan Oosterom, Ton van Dalen, Aad Sonneveld en Hans Prins (foto: Leander Fotografie).

 
Seed meets Technology 2019

Dat alles in de maand waarin traditioneel veel focus ligt op uitgangsmateriaal en veredelingsbedrijven hun nieuwste rassen aan de buitenwereld laten zien. Dat deden zij eind september op de diverse demovelden voor de buitenteelt (onder meer rondom Zwaagdijk waar ook Seed meets Technology plaatsvond), maar ook voor de glasgroententelers was er genoeg te doen. Zo organiseerde BASF Vegetable Seeds voor het Nunhemstomatenras Provine een bijeenkomst om de resultaten van het ras door te spreken, mét behulp van een VR-bril.


Harm Ammerlaan van BASF Vegetable Seeds tijdens een middagje praten over Provine met een VR-bril op

Ook de aardbeientelers kwamen goed aan bod, onder meer in Lemmen tijdens de jaarlijkse Aardbeien Demodag 2019. Erik van Haandel ging er daar met de prijs voor 'Lekkerste Aardbei 2019' vandoor, terwijl MechaTronix de kans aangreep op de beurs een meerlagenopstelling voor de aardbeienteelt te presenteren


Aardbeien Demodag 2019, linksboven winnaar Erik van Haandel

Andere evenementen waren de Horti China en de opening van de nieuwe kas bij Van Vugt Kruiden.


Horti China 2019

Andere Tuinbouwtijden
September was ook de maand waarin de historieserie 'Andere Tuinbouwtijden' echt vorm kreeg. Daarin deze maand onder meer deel 3 en 4:

Deel 3: Rob Grootscholten - 42 jaar kassenbouw in een notendop
Deel 4: Peter Stuyt - Als Hollandse Amerikaan combineer ik..

Hygiëne
Een andere, tweedelige serie, ging over hygiëne. Een hot-item, zeker in de tomatenteelt vanwege het Tomato brown rugose fruit virus. Zowel bij het goed reinigen van grote oppervlaktes en handdesinfectie werd stilgestaan. 

Geen aardgas en geen slakas
Nieuws was verder het besluit dat Nederland in 2022 vrij van Gronings gas moest zijn, dat de GMO-regeling werd versoepeld, Trias Westland van start ging met de tweede aardwarmtebron, Syngenta een spiksplinternieuw Zaadtechnologiecentrum en Backcross Factory  opende in Enkhuizen, Nederlandse slatelers hun bouwplannen in Duitsland introkken en orchideeënkweker Ansu fuseerde met buurman tomatenteler Van der Wel

V.l.n.r. Steef van Adrichem, Arjo van der Wel en Ed Helderman

Een nieuwe kas kreeg ook Ortolanda Oude-Tonge erbij en dus moest er geëgaliseerd worden. In Kentucky in de Verenigde Staten was het nog niet zover, maar het project AppHarvest kreeg volop aandacht.  


Marco en Mark deden, onder een lekker cowboydeuntje, de afschottest tijdens een update over de nieuwbouw

Morgen tijd voor de eerste helft van oktober, maar niet voordat de commotie rondom de veranderingen van het Varend Corso Westland aanbod is gekomen, Marco en Mark van Snijpunt lieten zien best een stukje te kunnen acteren en de winnaars van de AGF-wielertoto hun prijzen in ontvangst mochten nemen.


Izak Heijboer van AGF.nl reikt de prijzen van de AGF-wielertoto uit aan Johan en Chayenna van Eldik


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.