Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenco en Agro Care bereiken overeenstemming over overname teeltlocatie Wieringermeer

Greenco heeft met Agro Care overeenstemming bereikt over de verkoop van de teeltlocatie Wieringermeer. Agro Care neemt de kas met 10 hectare belicht areaal en 10 hectare onbebouwde grond over en zal voor het komende seizoen de belichte teelt voor Greenco verzorgen. De vaste medewerkers van Greenco die op de teeltlocatie Wieringermeer werkzaam zijn, gaan over naar Agro Care. In totaal gaat het op de teeltlocatie om maximaal 100 werknemers, waarvan een klein deel in vaste dienst is.

Greenco opende in 2015 de moderne kas in de Wieringermeerpolder met als doel het hele jaar door snacktomaten van hoge en constante kwaliteit van Hollandse bodem te leveren. Onder de overnameafspraken met Agro Care blijft dit voor Greenco onverminderd mogelijk. In de praktijk is Greenco gebleken dat de afstand van de Wieringermeer tot de overige teeltlocaties van het bedrijf logistieke en operationele nadelen met zich meebracht.

Robert Ketelarij, CEO Greenco: ‘In ons Strategisch Businessplan hebben wij al enige tijd geleden onze koers verlegd naar investeren in co-creatie, samenwerkingsverbanden en partnerships. Daarmee willen wij ons concept- en productportfolio verder verbreden. De verkoop van de teeltlocatie Wieringermeer geeft een krachtige impuls aan dat beleid.’

Greenco beschikt over teeltlocaties in Someren, Helenaveen en Honselersdijk en zal daar eigen teelt blijven voortzetten.

Publicatiedatum: