Ortolanda Oude-Tonge

Grondegalisatie nieuwe stap op weg naar eerste zaai radijs in nieuwe kas

In Oude-Tonge wacht Ad Coolbergen met zijn team met smart op de eerste zaai in de nieuwe kas. Deze week wordt op weg daarnaartoe een nieuwe stap gezet met het egaliseren van de kas. "Dat moet gebeuren voordat we kokos en compost de kas in kunnen rijden om de grondstructuur te verbeteren", laat Ad weten. 

Met vijf tractoren wordt druk gewerkt. Vier tractoren om de grond te egaliseren en één tractor met cultivator om de grond vooraf los te maken voor het egaliseren

3,4 hectare kas erbij
Op de onderstaande foto is het flinke wagenpark te zien waarmee de mannen van RCM Hofstede Loonbedrijf & Grondverzet de kas 'radijsklaar' maken. 

De nieuwe kas, 3,4 hectare in totaal, is aan de bestaande kas van ruim 10 hectare gebouwd zoals ook op de foto te zien is (radijs op de achtergrond). Met de extra grond wordt het voor Ortolanda Oude-Tonge beter mogelijk om de grond te sparen en minder te hoeven stomen. Belangrijk, nu het voor radijstelers steeds uitdagender is met het verdwijnen van middelen om ziektes- en plagen buiten de deur te houden. 

Voor meer informatie:
Ortolanda
www.ortolanda.com 

Ad Coolbergen
ad@ortolanda.com 

RCM Hofstede Loonbedrijf & Grondverzet
www.rcmhofstede.nl
info@rcmhofstede.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven