"China voorlopig op gebied tuinbouwtechniek nog niet zelfvoorzienend"

Fotoreportage Horti China 2019

Iedereen bijgekomen van de reis? Dan komen hier de foto's samen met het beursverslag van de Horti China 2019.

Grootschalige projecten, hightech kassen en grote investeringsplannen, maar ook uitdagende communicatie en onzekere zakelijke relaties. De Chinese markt ontwikkelt zich en leveranciers springen hierop in, maar het is nog geen uitgemaakte zaak. Op de Horti China, die vorige week in Qingdao plaatsvond, was de sector aanwezig om hun producten te tonen en hun inzichten over de tuinbouw te delen. 

China is zeer belangrijk voor de tuinbouwsector. Met een populatie van 1,4 miljard mensen, beperkte agrarische ruimte, snelle verstedelijking, een groeiende middenklasse en een vraag naar groenten van betere kwaliteit is dat niet verrassend en tijdens de show werden dan ook  grote projecten en nog grotere plannen besproken.


Mardenkro, Verkade Klimaat, Horti XS, Staalplast, Horticoop & Priva partner met Strategic Partners en Rui Xue Global. 

Bekijk de fotoreportage hier.

Ontwikkelende sector
De vraag is of China de gans met de gouden eieren zal blijven voor de leveranciers. De Chinese markt mag zich dan we aan het ontwikkelen zijn, maar dit geldt ook voor de Chinese toeleverende industrie. In doorlopende projecten zien we dat lokale leveranciers steeds meer activiteiten in eigen hand nemen. De vraag is of en wanneer een land dat zo ontwikkeld is en zoveel potentieel heeft als China ook het leveren van activiteiten zelf zal gaan doen. En dat allemaal met de technieken die ze op dit moment hebben.

Dit is nu zeker nog niet het geval, zoals tijdens het evenement ook bleek. De lokale leveranciers bieden lowtech producten en de internationale leveranciers toonden de hightech oplossingen, een duidelijk teken waar de sector op dit moment staat.

Het evenement zelf vond voor het eerst plaats in Qingdao, terwijl de eerste edities werden gecombineerd met het Agri Food evenement en plaatsvond in Shanghai. Het evenement was hierdoor dit jaar iets kleiner, maar met het potentieel dat de Chinese markt biedt en de tevreden gezichten op vooral de eerste dag van het evenement, zou dit snel kunnen veranderen.

Tijd om te poseren! Michel Saarloos van Saarlucon, Arjan Paauw van Gavita International, Dennis Dullemans van Agrolux en Nico Luiten van Luiten Greenhouses 

Bekijk de fotoreportage hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven