Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Van Vugt Kruiden viert officiële opening nieuwbouw met relaties

Tholen - De nieuwbouw van Van Vugt Kruiden had nogal wat voeten in aarde. Al in 2007 kreeg de kruidenteler uit Ridderkerk te horen dat de vorige locatie onteigend zou worden om plaats te maken voor Nieuw-Reijerwaard. Uiteindelijk werd een nieuwe locatie gevonden op 1 kilometer van het nieuwe adres. Na een lange periode van procederen, kreeg Van Vugt begin 2018 groen licht van de Raad van State en kon in april 2018 gestart worden met de nieuwbouw.

Opvallend genoeg werd een nieuwe locatie gevonden op 1 kilometer van het nieuwe adres. In mei werd intrek genomen in het nieuwe pand en  zaterdag 28 september vierde Van Vugt de opening met familie, relaties, tuinders uit de buurt en klanten. "We hebben er tien jaar op moeten wachten. Nu heeft de techniek in de tussentijd ook niet stilgestaan, dus we hebben wel de nieuwste snufjes kunnen installeren op deze nieuwe locatie", vertelde Maya van Vugt namens de familie in het dankwoord aan personeel, klanten en relaties.


Henk, Geert, Piet, Maya en Maryn van Vugt

In de nieuwe kas is Van Vugt van alle gemakken voorzien om kruiden te telen. Zo beschikt de kruidenteler over een gasvrije kasverwarmingsinstallatie, waarbij de 1.500 zonnepanelen en de restwarmte van de koelcellen, in combinatie met een uitgekiend ontwerp van lage temperatuurnetten, geïntegreerd zijn in een gecombineerd LT- en HT-verwarmingssysteem. De installatie verwarmt naast de kas ook  demokas en de kantoorruimten. 


Jean Pierre Schenkeveld en Arno de Veld van Calor Holland, zorgden met Unitherm voor de levering en montage van de kasverwarmingsinstallatie van de nieuwbouw 

Het kruidenbedrijf dat door Piet in de jaren '90 van de vorige eeuw kleinschalig werd gestart, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spelers in verse snijkruiden in Europa. In 2003 werd de keuze gemaakt om zelf de afzet te verzorgen. Vanaf dat moment is Van Vugt rechtstreeks de supermarkten en horecagroothandel in Nederland en daarbuiten gaan beleveren. Naast het assortiment vers gesneden kruiden startte Van Vugt in 2005 met de teelt van eetbare bloemen op de locatie in Ridderkerk. Enkele jaren later werd ook begonnen met de teelt van babyleaf sla.


Angelique Goesten, Tom en Paul Leenheer, Walter Goesten

In het zomerseizoen is 80% van de kruiden afkomstig uit Nederland. Dit betreft ook de ruim veertig soorten bijzondere kruiden, variërend van ananassalie tot appelmunt en citroenverbena tot bloedzuring. Om de klanten jaarrond te voorzien van het complete assortiment heeft Piet een netwerk opgebouwd met telers in onder meer België, Spanje, Duitsland, Italië, Hongarije en Kenia. "Wij zijn nu in staat dagelijks een compleet assortiment aan exclusieve producten aan te bieden, mede door de continue beschikbaarheid van deze producten is het in de keuken iedere dag opnieuw een feest", vertelt Piet, trots.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken van de aanwezige AGF'ers

Voor meer informatie:
Piet van Vugt
Van Vugt Kruiden
Hoogzandweg 16
2988 DA Ridderkerk
+31 (0)180-625660
info@vanvugtkruiden.nl 
www.vanvugtkruiden.nl