Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Vugt, Van Vugt Kruiden:

"Steeds meer kruiden vinden hun weg naar verspakketten en online retailers"

Tholen - Het Hollandse kruidenseizoen staat weer voor de deur. "De kassen zijn weer gestoomd en we hebben alles weer gezaaid. Met een week of drie hebben we de meeste Hollandse kruiden weer in het assortiment. Helaas te laat voor de Pasen, maar daar hebben we nu eenmaal geen invloed op", vertelt Piet van Vugt. Met de aankoop van twee nabijgelegen glastuinbouwbedrijven breidde Van Vugt Kruiden haar areaal aan kassen afgelopen jaar met 5 hectare uit. Inmiddels heeft de teler zo'n 25 soorten gangbare kruiden jaarrond beschikbaar.


Nieuw seizoen

Momenteel betrekt de Ridderkerkse tuinder de meeste kruiden uit Zuid-Europese landen als Spanje, Italiƫ en Frankrijk. "We zijn vijfentwintig jaar geleden - om ook het winterseizoen in te vullen - met kruiden uit Israƫl gestart, zijn vervolgens uitgeweken naar Afrika en inmiddels telen we in de winter voornamelijk in Zuid-Europa, dus we komen steeds korter bij huis", vertelt Piet.


Stomen van de kassen

Van tekorten is de afgelopen weken bij Van Vugt geen sprake geweest. "We hebben alles goed ingedekt en kunnen goed aan de vraag voldoen, terwijl de vraag toch weer is toegenomen. Het is een uitdaging, maar wij gaan altijd voor 100% uitleveren aan de klant."


Basilicum en koriander

Pasen zorgt traditiegetrouw voor een extra opleving van de vraag, al is dat volgens Piet nog niet zo gek als met Kerst. "Dan is het echt gekkenhuis." Momenteel is de vraag naar eetbare bloemen erg groot, die we jaarrond voeren uit de Nederlandse kas. Viooltjes zijn nog altijd het grootste product binnen dit segment, maar ook de eetbare anjers en kapucijners vinden gretig aftrek. De meeste eetbare bloemen verkopen we aan het hogere horecasegment, maar we hebben ook retailers die ze tijdens de feestdagen aanbieden."

Binnen Europa levert Van Vugt haar klanten rechtstreeks, de landen buiten Europa worden via exporteurs voorzien. "Zo vinden steeds meer kruiden hun weg naar verre bestemmingen als Dubai, daar zijn met name de eetbare bloemen erg populair", vertelt Piet. "Maar ook de verkoop van kruiden voor de verspakketten en richting de online supermarkten is in opkomst. Daar zijn onze kruiden bij uitstek geschikt voor, of het nu gaat om een kop verse muntthee of eigengemaakte kruidenboter, de mogelijkheden met onze producten zijn oneindig!"

"Met de coronacrisis hebben we serieuze klappen gehad, maar ik ben er trots op dat we al onze bestaande klanten hebben behouden. We zien dan ook weer uit naar het nieuwe Hollandse seizoen. Kruiden als basilicum, koriander, dille, platte peterselie en munt blijven onverminderd populair. Als het weer beter wordt en de terrassen opengaan, zien we de verkoop van verse munt meteen stijgen."

Voor meer informatie:
Piet van Vugt
Van Vugt Kruiden
Hoogzandweg 16
2988 DA Ridderkerk
+31 (0)180-625660
info@vanvugtkruiden.nl
www.vanvugtkruiden.nl