Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse teler basilicum breidt uit

Het Noord-Spaanse Foody's, dat samen met Cocuus Iberica de drijvende kracht is achter de eerste industriële 3D-printfaciliteit voor plantaardige vleesalternatieven ter wereld, kondigt een investeringsplan van € 6 mln aan om het areaal kruidenteelt op water te verviervoudigen. "We worden de grootste teler van basilicum op water in Europa en breiden ons kruidenassortiment flink uit", luidt het. Met de aankondiging van dit ambitieuze plan zet het bedrijf haar investeringsstrategie van vorig jaar voort, toen het € 1 mln investeerde in een verdubbeling van de productiecapaciteit.

Foody's Agro levert basilicum aan de supermarktketen Mercadona in Spanje en Portugal en aan de horeca. Het heeft eveneens een sterke aanwezigheid in zeven andere landen: Duitsland, Frankrijk, Nederland, Engeland, Zweden, Polen, Oostenrijk. Met deze investering gaat Foody's Agro verder met haar groeiplan via automatisering en intelligent teeltbeheer. "Zonder twijfel een belangrijke stap in een markt die over het hele continent in opkomst is."

Foody's Agro behoort tot Grupo Enhol, een groep die zich voornamelijk toelegt op hernieuwbare energie, en benadert de uitdagingen op het gebied van voeding vanuit het perspectief van duurzaamheid en innovatie. "We willen het hoofd bieden aan een wereldwijd probleem: waterschaarste. Dankzij onze teelt op water en unieke rassen slagen we erin om 85% te besparen op water en 99% op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Het leidt tot een product met een hoge toegevoegde waarde dat jaarrond beschikbaar is vanuit Europese teelt", zegt David Otero, directeur van Foody's Herbs.

"De markt voor kruiden blijft groeien in Europa. Met ons groeiplan willen we de markt jaarrond voorzien van de hoogste kwaliteit van Spaanse bodem. We bieden een alternatief voor product uit Afrika, met name Marokko en Kenia", zegt David Otero.

"Een van onze doelen is de consument uitleggen wat we doen en welke voordelen onze teelt oplevert, zoals de reductie van chemische behandelingen en waterbesparing door zorgvuldig hergebruik", zegt Lucas Irisarri, marketingdirecteur van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Grupo Foody's
Tel: +34 948 681 436 (Spanje)
info@grupofoodys.com
www.somosfoodys.com

Publicatiedatum: