GreenTech 2019: terugkijken met de fotoreportage

Tholen - Na drie dagen beurs, het op- en afbouwen van stands én enkele korte foto-updates van onze kant is het nu tijd voor de grote fotoreportage. Ga er dus maar weer even rustig voor zitten aan het begin van deze nieuwe week om te zien wie en wat er allemaal op de beurs te zien was.


Van der Ende Groep was vrolijk uitgedost

Bekijk hier de fotoreportage.


Tijdens de 'fotoshoot' kwamen er steeds meer collega's bij met als resultaat een flinke teamfoto.

Bovendien hieronder een kort woordje over wat wij zoal hoorden, maar anders dan de fotoreportage is dat zeker niet alomvattend. Gelukkig zullen de nodige innovaties de komende tijd zeker ook nog in een apart artikel uitgelicht worden. Nu de beursdrukte voorbij is, krijgt iedereen richting 'komkommertijd' weer een beetje lucht en dus tussen het binnenhalen van projecten is er ook tijd om, net als op de beurs, iets te laten zien van waar ze trots op zijn. 


Het team van Flier Systems

Pinksteren
Net als vorig jaar, het was dit jaar de eerste jaarlijks gehouden editie, was de RAI in Amsterdam weer het middelpunt van de internationale glastuinbouwsector. Een beetje ongelukkig viel de beurs dit jaar wel, door de start op dinsdag direct na Pinksteren. Dit had tot gevolg dat er in het extra lange weekend aan de stands gebouwd moest worden en tegen een hoger tarief vanwege de feestdag, niet iedereen was daar blij mee, en bovendien waren naar verluidt de vliegtickets op de dinsdag erg duur waardoor internationale bezoekers wellicht besloten op woensdag pas langs te komen. Hetzelfde verhaal zal ook volgend jaar spelen, want dan wordt de beurs van maandag 8 tot en met woensdag 10 juni gehouden.


Aan het begin van dag drie: een teamfoto bij VB Group

Eerste jaarlijks gehouden editie
Over het feit dat de beurs dit jaar voor het eerst jaarlijks werd gehouden, werd vooraf ook veel gepraat – en niet altijd onverdeeld positief. Hoe dan ook, met deze editie heeft de organisatie laten zien het middelpunt van de hightech tuinbouw te zijn: bezoekers van over de hele wereld kwamen naar Amsterdam om innovaties te kijken én natuurlijk ook kennis op te doen, presentaties bij te wonen of gewoon even een praatje te maken. Nederlandse en Belgische standhouders lieten weten dat ze het over het algemeen 'lekker druk' hadden – een gesprek op de beurs met een geïnteresseerde klant is zeker niet oppervlakkig en duurt dus zomaar een kwartier of half uur. Toch gaat het op een beurs altijd in golven en gelukkig blijft dus ook altijd tijd over voor een fotootje. 


Sjef Loomans en Kees van Dam

Cannabis
Zodra een bezoeker langere tijd bij een stand bleef hangen en iets wilde weten, was de kans groot, zeker als het om bezoek uit Noord-Amerikaanse hoek ging, dat de vragen cannabisgerelateerd waren. Veel toeleveranciers werden uitgedaagd om de bezoekers aan hun stand zo goed mogelijk te informeren over de toepassing van hun producten in de cannabisteelt.

Op dat gebied is er nog veel kennis te vergaren zowel voor telers als toeleveranciers en dus was het, zo luidde de algemene opinie, goed dat er ook in Nederland 'eindelijk' ook steeds meer openlijk kennis gedeeld wordt over deze teelt. Of het nu om belichting, klimaat, sensoren of hygiëne ging, vanuit de cannabissector is er veel interesse.


Dasha Koptina, Aad van den Berg en Clarinda Gros

Belichting en veredelaars
Maar uiteraard was het niet alleen cannabis dat de klok sloeg, ook aan de teelt van groenten en, in mindere mate, sierteeltgewassen werd veel aandacht besteed. Steeds meer LED- en lichtleveranciers weten de beurs te vinden met hun optimale spectrum met de hoogst mogelijk intensiteit te promoten. Verder vinden ook veredelaars langzaam hun weg naar de beurs: naast BASF Vegetable Seeds was dit jaar ook Rijk Zwaan paraat.

Zowel in presentaties, waarin menig toeleverancier de kans kreeg kennis te delen over zijn product en het verbeteren van de teelt, als op de stands waar de nodige nieuwe producten werden gepresenteerd. Drie daarvan, digitaal platform van Grodan, scout-app Natutec Scout en natriumverwijderaar NoNa+, werden aan het begin van de beurs beloond met een GreenTech Innovation Award

Bekijk hier de fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven