Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste paal geslagen voor nieuwe veredelingslocatie in De Lier

Rijk Zwaan start bouw 8,7 hectare kas

Dinsdag 25 juni 2019 is officieel de bouw van een nieuwe veredelingslocatie door groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan gestart. Op de veredelingslocatie komen faciliteiten voor het ontwikkelen van nieuwe tomaat-, paprika-, peper- en auberginerassen.


De Hybride – nieuwe veredelingslocatie Rijk Zwaan

De nieuwbouw komt op een perceel achter zowel het 'Seed Quality Center' als 'De Vesting' van Rijk Zwaan in De Lier en wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd. Tijdens het slaan van de eerste paal is bekend gemaakt dat de nieuwe veredelingslocatie 'De Hybride' genoemd gaat worden.   


Marco van Leeuwen maakt naam veredelingslocatie bekend 

De nieuwe veredelingslocatie gaat bestaan uit circa 8,7 hectare kas, 6.000 m² bedrijfshal en 1.300 m² kantoorruimte. Op de nieuwe locatie gaan de veredelingsteams van tomaat, paprika en aubergine werken. Dit zijn circa 80 medewerkers. Daarnaast komen er ook nog circa 30 medewerkers in de uitvoering te werken.

Nieuwbouw om groei mogelijk te maken
De vraag naar hoogwaardige groentezaden blijft naar verwachting toenemen, mede omdat de bevolking wereldwijd groeit. Rijk Zwaan veredelt steeds meer gewassen voor internationale afzetmarkten. De nieuwbouw is nodig om de groei in de veredeling mogelijk te maken en medewerkers een prettige en duurzame baan te blijven bieden.

Jair Haanstra, voorzitter van de bouwcommissie en bij Rijk Zwaan werkzaam als Breeding Manager Aubrika: “Door de uitbreiding krijgt Rijk Zwaan meer ruimte voor de veredeling en het gewasonderzoek van tomaat, paprika, peper en aubergine met als doel om onze klanten en telers nog betere rassen te kunnen bieden”.

Start bouw 'De Hybride'
Tijdens de feestelijke start van de bouw sloeg Kees Mulder de eerste paal. Kees werkt ruim veertig jaar bij Rijk Zwaan en is als Station Manager De Lier al vele jaren betrokken bij diverse nieuwbouwprojecten.


Kees Mulder slaat eerste paal

Directeur Marco van Leeuwen maakte de naam van de nieuwe veredelingslocatie bekend. De komst van de nieuwe verdelingslocatie is vooraf afgestemd met de gemeente, het waterschap en alle omwonenden. Naar verwachting is de nieuwbouw eind 2020 afgerond.


Start van de bouw

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl 

Publicatiedatum: