FD Berries

Mexicaanse zachtfruitteler breidt uit met 13 hectare blauwe bessen teelt

Het Mexicaanse FD Berries teelt sinds ongeveer een jaar blauwe bessen. Dat doen ze in kokosvezelsubstraatzakken van FibreDust, dat de zakken levert voor commerciële blauwe bessen productie, maar ook om op de locatie van FD Berries in Ciudad Guzmán testen uit te voeren. De markt voor blauwe bessen groeit namelijk flink. 

"Ik heb altijd al blauwe bessen willen telen, en met onze nieuwe zak voor blauwe bessen, kunnen we snel kokosvezel op de markt brengen. We zijn enorm enthousiast over hoe goed de planten het doen op en de oogstresultaten die we behalen," aldus Sam Ahilan, directeur van FibreDust.

Fase 1 van het project, een faciliteit van 15 ha bij FD Berries, begon in mei 2018. Deze eerste fase bestond uit 13 ha aan velden met overkapping. Op de twee overige hectares zullen nieuwe kantoren en een magazijn voor de toekomstige uitbreiding van FD Berries in Amerika worden gebouwd.

In fase 2, die in februari 2019 van start is gegaan, zullen nog eens 33 ha aan velden toegevoegd worden.

Hoewel het grootste gedeelte van de teelt uit blauwe bessen zal bestaan, zijn er ook belangrijke ontwikkelingen wat betreft groeizakken voor andere soorten zachtfruit. Deze uitbreiding zal bestaan uit frambozen en andere soorten fruit, met specifieke mixen die de oogst moeten maximaliseren.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven