Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Orkaanbestendige kassysteem bestand tegen windsnelheden tot 280 km per uur

Een kas die orkaanwinden tot 280 kilometer per uur kan weerstaan. In Nederland is die noodzaak er misschien niet, maar in orkaangevoelige gebieden zoals de Caraïben, de Verenigde Staten en landen in of om de Stille Oceaan zeker wel. Daarom hebben het Amerikaanse Alquimi en Island AgTech samen met het Canadese Sprung Structures de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van het eerste volledig gecertificeerde, orkaanbestendige kassysteem dat bestand is tegen windbelastingen tot 280 km/u.


Het 10.5K IAT-Sprung glastuinbouwproject dat momenteel in ontwikkeling is in het Caribisch gebied.

De kasstructuren zijn specifiek ontwikkeld om investeringen veilig te stellen, zeker in de startfase van een teeltbedrijf waarin grote schade door een orkaan fataal kan zijn. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van hydrocultuurbedrijven in landen in het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan. De op maat gemaakte kassystemen ondersteunen alle vormen van hydrocultuur, maar ook grondgebonden landbouw en medicinale cannabisteelt.

Sprung bestaat al meer dan 100 jaar en heeft wereldwijd meer dan 15.000 structuren geleverd met behulp van hun beschermde membraantechnologie. Veel van die gebouwen zijn zo gebouwd dat er rekening is gehouden met ernstige klimaatrisico's en bleken onverwoestbaar te zijn bij echte orkanen en tyfoons.

Alquimi en Island AgTech hebben met het Sprung-team samengewerkt om kasstructuren te ontwikkelen om de meest ernstige orkanen te kunnen weerstaan zoals ​​die regelmatig in het Caribisch gebied voorkomen en die alle glastuinbouwactiviteiten op de Britse en Amerikaanse Maagdeneilanden en in Puerto Rico hebben vernietigd.

"In 2017 hebben we een op categorie 4 geclassificeerd kassysteem op basis van staal en polycarbonaat geïntroduceerd, maar na de orkanen in het Caribisch gebied eind 2017 maakten onze investeerders en verzekeraars duidelijk dat elke kasinfrastructuur aan de nieuwste voorschriften moet voldoen en we zijn erg blij dat we dat hebben bewerkstelligd met behulp van onze partners bij Sprung", verklaarde Ralph Birkhoff, een van de oprichters van Alquimi.


Schade aan kassen in Puerto Rico na orkaan Maria, 2017.

De kasstructuren worden ook aangeboden met energiezuinige koeling, vochtigheidsregeling en zonweringen waarbij subtropische klimatologische omstandigheden van invloed zijn op de interne teeltomstandigheden. Ze maken gebruik van een aluminium corrosiebestendige constructie die een kolomvrije teeltruimte biedt. Sprung heeft het beschermde membraan speciaal ontwikkeld voor de toepassing in kassen. Het membraan blijkt goed te werken, is duurzaam en zelfreinigend, en wordt geleverd met een garantie van tien jaar. "We kunnen deze kassystemen heel snel bouwen, wat cruciaal is om de productie te verhogen om aan de directe vraag te voldoen. Ons 10.5K-model kan in ongeveer 20 dagen volledig worden gemonteerd", aldus Birkhoff.


Sprung Greenhouse R&D Center in Calgary.

Het Caribisch gebied importeert momenteel meer dan 80% van zijn verse producten, en die vraag groeit elk jaar als gevolg van de toename van resorts en veranderingen in levensstijl. "Door lokaal te telen in onze kassen, zullen we in staat zijn om biologisch voedsel van hoge kwaliteit te leveren tegen prijzen die kunnen concurreren met de geïmporteerde producten. Dit zal een directe en positieve impact hebben op de vermindering van de carbon foot print van de scheepvaart, het verminderen van voedselverspilling, het bieden van een langere houdbaarheid van producten en het verbeteren van de eetervaring voor toeristen. Op de langere termijn zou het ook de gezondheid van alle inwoners moeten verbeteren door toegang te bieden tot lokaal geteeld voedsel met meer voedingswaarde tegen lagere kosten dan de geïmporteerde producten."

Alquimi werkt aan projecten in het Caribisch gebied en hoopt al snel uit te breiden naar het Stille Oceaan-gebied. 

Voor meer informatie:
Alquimi Renewables
251 Riverside Ave
Westport, CT 06880
855.257.8464
[email protected]
www.alquimirenewables.com

Publicatiedatum: