Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verzwaarde boven- en onderbouw

Verzwaarde Ultra-Clima kas kan eventuele sneeuwval in noorden van Rusland aan

Rusland wil meer regie over de eigen voedselvoorziening. Die staat onder meer door de nog altijd geldende boycot van Westerse groenten en fruit nog steeds onder druk. Daarom worden er flink wat kassen gebouwd.

KUBO heeft inmiddels zo’n 200 hectare moderne kassen gerealiseerd. Het meest recente project is dat in Sosnogorsk, een stad aan de noordkant van het land. Elf hectare groot wordt de productiekas, inclusief opkweekruimte.

Met gunstige regelingen wil de Russische overheid investeerders overhalen om de glastuinbouw van de grond te tillen. De omstandigheden in de regio Sosnogorsk zijn echter niet in het voordeel van de professionele tuinbouw. Door de ligging in het noordwesten van Rusland heerst er een subarctisch klimaat. Juli is met een gemiddelde temperatuur van 16 graden nog de warmste maand, in januari is het gemiddelde 17 graden onder nul.

Door de bouw van een Ultra-Clima kas kan er toch worden geteeld. Elf hectare groot is het project, met daarin ruimte voor opkweek van jong plantmateriaal. Doordat het gebied veel neerslag kent, vraagt het kastype wel constructieve aanpassingen. Door de boven- en onderbouw verzwaard uit te voeren, is eventuele extra sneeuwdruk in de winter geen probleem.

De kas is bedoeld voor de teelt van tomaat en komkommer, die afgelopen mei van start is gaan. Dat gebeurt onder Nederlandse supervisie: met het Smart Growing concept voorziet KUBO de eerste twee jaar in ervaren teeltmanagement.

Voor meer informatie:
KUBO Group
[email protected]
www.kubogroup.nl

Publicatiedatum: