Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beglazers aan de slag bij uitbreiding Proefstation voor de Groenteteelt

Op 18 mei werd met het boren van de funderingspalen het startsein gegeven voor de uitbreiding van het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver. Inmiddels is er al meer dan alleen een fundering te zien voor de kas. Sterker nog, met het beglazen is al begonnen.


Foto's: LinkedIn Jan Jansen (Jansen Greenhouse Industry Consultancy)

In Sint-Katelijne-Waver wordt met een totale investering van 7,6 miljoen euro een nieuwe kas gebouwd, worden er aanpassingen gedaan aan de huidige kas, wordt de machineloods (voor de vollegrondsafdeling) uitgebreid en krijgt het Proefstation ook een nieuw waterbassin met drijvende zonnepanelen daarop en een nieuwe modulerende WKK-installatie van 1MW die aangesloten zal worden op het warmte- en elektriciteitsnet van zowel het Proefstation als het openbare elektriciteitsnet. 

De kas zal uit 12 afdelingen gaan bestaan, 3 daarvan krijgen een mobiele gotensysteem voor de teelt op water en 3 andere, grote afdelingen zullen worden uitgerust voor het doen van proeven met belichting, glassoorten en scherming. 

Daarnaast zal het glas van de 3 bestaande afdelingen voor paprika vervangen worden door drie nieuwe types glas. De doorgang naar het nieuwe complex wordt gecreƫerd in afdeling 1 die ook verder wordt opgedeeld in 4 kleinere afdelingen met tafels en/of goten.

De nieuwe kas zou in oktober klaar moeten zijn. Updates van het bouwproces zijn hier te volgen. 

Publicatiedatum: