Jarenlange problemen vergen hun tol

Faillissement aangevraagd voor AC Hartman

Grootaandeelhouder The Fruit Farm Group heeft vandaag het faillissement van dochteronderneming AC Hartman aangevraagd. Medio 2017 nam TFFG de Friese biologische teler over en waren er grootse plannen en verwachtingen. Nog geen half jaar later bleek de werkelijkheid anders en kwamen er problemen naar boven die uiteindelijk hebben geleid tot deze beslissing.

Volgens de directie van The Fruit Farm Group is het besluit onvermijdelijk: “We hebben er met man en macht aan gewerkt om dit prachtige bedrijf in de lucht te houden. Het is dan pijnlijk te moeten erkennen dat we daar, met elkaar,  helaas niet in geslaagd zijn. Maar alles heeft een grens en die is, in het recente verleden, al meerdere malen bereikt en thans overschreden. Er waren voor ons geen andere opties meer.”

AC Hartman heeft circa 70 vaste medewerkers in dienst, aangevuld met seizoenkrachten. Het bedrijf is een belangrijke speler op de Nederlandse markt van biologische groenteproductie en levert aan gerenommeerde bedrijven.

De rechtbank zal zo snel mogelijk een curator benoemen die mogelijke toekomst-scenario’s gaat onderzoeken. Er hebben zich al partijen bij AC Hartman gemeld die interesse hebben in de onderneming.

Update
In reactie op de faillissementsaanvraag laat Greenyard weten dat het faillissement geen effect heeft op Greenyard zelf, omdat AC Hartman zelfstandig opereerde, ook financieel. Lees de verklaring hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven