Tom De Winter & Peter Parms, Rotom

"Vlak voor de kerst komt 5 hectare belichte nieuwbouw in productie"

Tholen – Na een goed zomerseizoen met mooie prijzen is de situatie op de tomatenmarkt omgeslagen. Het najaar verloopt iets moeizamer en de prijzen zijn lager. “De handel is op het moment rustig vanwege de Spaanse en Marokkaanse tomaten die weer op de markt zijn, maar ook het aanbod is vrij kalm”, vertellen Tom De Winter en Peter Parms van Rotom Tomatoes. “Over twee weken verwachten we dat de aanvoer weer toeneemt, omdat de onbelichte traditionele teelt afloopt en de planten worden geruimd.”

“In het zomerseizoen exporteren we een hoop tomaten naar Italië en Spanje, maar wanneer die landen eigen product aanbieden tegen een lagere prijs, kiezen onze klanten toch voor de laagste prijs. Daarom blijven de meeste tomaten van Rotom in het winterseizoen in België. We zien meer en meer dat Belgische supermarkten het hele jaar door Belgische tomaten in het schap hebben liggen. Kwalitatief zijn onze tomaten veel beter dan de tomaten uit het Zuiden, maar ook een stuk verser”, aldus Peter.

Nieuwbouw
Vanwege de toenemende vraag naar specialties, heeft Rotom zijn teeltbedrijf Den Boterhoek uitgebreid tot 10 hectare. Van deze nieuwbouw wordt een oppervlakte van 5 hectare belichte teelt.
Vlak voor kerst komt de nieuwe serre in productie. We hebben gekozen voor een LED-systeem van Philips die de planten niet enkel van boven belicht, maar waar de belichting ook door de plant heengaan. Dit is niet enkel positief voor het rendement, maar ook voor de kwaliteit van de tomaten”, besluit Tom.

Voor meer informatie:
Tom De Winter
Peter Parms
Rotom Tomatoes
Drevendaal 38
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 15 32 38 32
Tom@rotom-tomatoes.com
Peter@rotom-tomatoes.com
www.rotom-tomatoes.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven