8,8 hectare

Van den Belt koopt kavel in Koekoekspolder

Tomatenkwekerij Van den Belt heeft 8,8 hectare grond gekocht aan de Parallelweg voor verdere uitbreiding van het bedrijf. Van den Belt kan met deze uitbreiding het bedrijf verder uitbouwen en op een duurzame manier toekomstbestendig maken.

Foto: Wethouder Albert Holtland overhandigt de felicitaties aan de tomatenteler na het tekenen bij de notaris. Bron: Koekoekspolder

De verkoop van deze kavel staat volgens de gemeente Kampen symbool voor het aantrekken van het economisch klimaat in de Koekoekspolder. Het afgelopen jaar is meer belangstelling voor beschikbare kavels in het tuinbouwgebied. Dit wordt veroorzaakt door een aantrekkende markt, vertrouwen van de lokale telers, door actief te acquireren, samen te werken in en buiten de Koekoekspolder en duurzaamheidsinitiatieven aan te jagen en te faciliteren.

De gemeente Kampen werkt op het gebied van acquisitie en gebiedsontwikkeling samen met drie ondernemers uit de Koekoekspolder, de zogenaamde ambassadeurs. Samen met hen is gewerkt aan een aanvalsplan voor de Koekoekspolder om het tuinbouwgebied nog beter in de markt te zetten. Mede gezien de aantrekkende verkopen lijkt dit te werken.
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.