Openingsfeest nieuw pand Doek en Draad

Nieuw pand en nu op zoek naar een ‘duizendpoot’ om mee door te groeien

Tholen - Het begon zes en half jaar geleden voor Doek en Draad bij een ’s-Gravenzandse teler in de schuur en nu zijn Cees en Colin van der Kaaij weer terug in ’s-Gravenzande. Het pand op Honderdland in Maasdijk werd afgelopen december ingeruild voor een tweeënhalf keer zo groot pand daar waar het allemaal begon. Het nieuwe pand biedt de mogelijkheid om mee te blijven doen in de schaalvergroting die in de glastuinbouwsector gaande is. Cees: “Wij specialiseren ons op de grotere glasgroententelers zowel voor renovatie als voor nieuwbouw.”

Cees en Colin van der Kaaij

Ook zes en half jaar later doen Cees en Colin het nog steeds met z’n tweeën. De extra ruimte is vooral voor de groeiende hoeveelheid machines en om voordeliger grotere voorraden te kunnen inkopen en opslaan. “Om de kosten laag te houden, werken wij met onderaannemers en zzp’ers die wij met materiaal en machines faciliteren. Inmiddels staan er bijvoorbeeld tien buisrailkarren in de loods en is er flink in machines geïnvesteerd, terwijl ook op materiaal niet bezuinigd wordt.”

De keuze om met onderaannemers te werken, is een heel bewuste, net als de keuze om de offertes transparant te houden. De kosten kunnen erdoor gedrukt worden. “Wij geven klanten de keuze om op basis van de offerte zelf te kijken of ze bepaalde handelingen zelf willen uitvoeren. Met een uitleg op locatie en veel handen komt het dan altijd voor elkaar.”

Colin verzorgt de inkoop, de financiën en het materiaal, Cees regelt de verkoop en onderhoudt nauw contact met diegenen die de installatiewerkzaamheden uitvoeren. Op zijn 55e gaf Cees de aanzet tot zijn eigen bedrijf en inmiddels is hij 62. Tijd dus om naar opvolgers te kijken? “Jazeker, wij zijn op zoek naar een duizendpoot die in het bedrijf past. Het moet iemand met de ambitie zijn om medevennoot te worden. Het is de bedoeling dat we nog dit jaar iemand vinden om aan de toekomst van het bedrijf te bouwen.”

Ondertussen gaat het vervangen van doek en draad rustig verder. Of tenminste rustig, eigenlijk loopt het flink storm. “Enerzijds omdat steeds meer telers de keuze maken voor brandvertragend doek, omdat verzekeraars steeds strengere eisen stellen”, legt Cees uit. “Anderzijds omdat veel grote telers zo’n tien jaar geleden flink hebben gebouwd, waardoor de doeken nu het eind van hun levensduur bereiken en het dus tijd is om doeken te vervangen”, sluit Cees af.

Vervolgens liep de loods langzaam vol met familie, vrienden en relaties. Bekijk hieronder een korte impressie.

Leon Strik en Wouter de Jong (Ludvig Svensson)

Henk (HB Techniek) en Barend (Groeneweg Montage)

Tarik en Polat Nihat (Nipo Scherminstallatie) namen baklava mee ter viering van de opening van het nieuwe pand.

Adam en Jan van Gaalen

Veronique Meijer en Ben de Heijer (Persoon Advies)

Rick en Bart van Vliet (Van Vliet Kasinstallatie)

Jan Bos (C.G. van Winden) en Ron Vis (Instatech Scherming)

Rens de Jonge (ReVisto Online Marketing) en Roy Kappenburg

Nico van Veldhoven (Van der Valk Horti Systems), Jos Verbraeken (Van der Valk Horti Systems), Rob Bekkering (Van der Valk Horti Systems), Marco Prins (A1 Tuinbouwtechniek), Jack Vijverberg (Van der Valk Horti Systems) en Johan van Erven (Ridder)

Marcel van der Kaaij (Firma P. van der Kaaij & Zoon) en Martijn Boers (Boers Bloemen)

Geert van den Burg (Interieur op Maat) en Bas van der Sar (Van der Sar Plants)

Het bleef ongetwijfeld nog lang gezellig.

Voor meer informatie:
Doek en Draad
Buijs Ballotstraat 6
2693 BE, 's-Gravenzande

www.doekendraad.nl 
info@doekendraad.nl 

Cees: +31 (0)6 - 83 991 244

Collin: +31 (0)6 - 28 792 232 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven