Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jose Nolasco over de Spaanse markt voor biostimulanten:

"Biostimulanten worden steeds meer een must"

Klassiek gewasbeheer voor telers was voornamelijk gericht op drie gebieden: irrigatie, voeding en gewasbescherming. Deze zijn belangrijk, maar volgens Jose Nolasco, het hoofd van onderzoek en ontwikkeling voor Bionutrition bij Rovensa Next, zijn ze niet langer de hoofduitdaging voor de kasteler. Er is een vierde element dat sterk van invloed is op de anderen: stressbeheer.

"De impact van weersomstandigheden zoals hitte, kou en droogtestress is groot. Het beïnvloedt de kwaliteit van gewassen enorm. Een van de meest relevante problemen waarmee telers te maken krijgen, is het omgaan met klimaatverandering. Er moet gezond en veilig voedsel worden geproduceerd, allemaal van hoge kwaliteit. Dit moet gebeuren binnen de veranderende klimaatomstandigheden en met minder input per hectare. Dit is een echt moeilijke uitdaging voor veel telers, en naar mijn mening spelen biostimulanten een fundamentele rol in deze uitdaging."


Jose Nolasco

Biostimulantmarkt in Spanje
"De markt groeit voor kassen, aangezien telers nu merken dat biostimulanten een must worden. Naar mijn mening is het vrijwel onmogelijk om in een kas hoogwaardig, gezond en veilig voedsel te produceren zonder om te gaan met gewasstress als een cruciaal probleem dat beheerd moet worden. Op de Spaanse markt zien we al dat biostimulanten net zo belangrijk zijn voor kasgroentetelers als irrigatie of voeding. De stress zal er altijd zijn; niets kan dat veranderen; je moet het verminderen en beheren."

Daarom ontwikkelt Rovensa biosolutions voor duurzame teelt vanaf het begin tot het einde van de groeiperiode. Jose legde uit dat er verschillende soorten stress zijn tijdens de cyclus, dus er zijn veel biosolutions nodig om de plantstress te beheren.

"Het is belangrijk om de juiste stimulant voor het juiste gewas op het juiste moment te vinden. Wanneer je een biostimulant ziet die voor alles is, dan kan dat eigenlijk niet. Er is geen enkele oplossing voor elke situatie. Wij gaan voor specifieke effecten in specifieke scenario's. We proberen op een holistische manier te denken om de teler te helpen meer te produceren met minder, je hebt meer nodig dan alleen biostimulanten. Per slot van rekening is de teelt een complex proces. We streven ernaar om de teler een volledig assortiment van biosolutions voor duurzame teelt te bieden. Een veilig en natuurlijk product."

Een gezonde toekomst
"In onze sector zullen biofertilizers en biostimulanten relevanter worden; de belangrijkste drijfveer zijn consumenten in supermarkten. Mensen willen veilig en gezond voedsel zien en zorgen voor onze planeet. Dan moeten we deze richting op gaan, en ik denk dat we er steeds meer van zullen zien. De teler heeft het nodig om te leveren wat het publiek vraagt. De biosolution sector van de markt groeit snel, en Rovensa Next, als bedrijf, heeft veel ervaring op dit gebied. Sterker nog, we staan voorop in deze beweging, gebruikmakend van onze uitgebreide ervaring en voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling om innovatieve oplossingen te leveren die telers versterken en een duurzame toekomst voor de land- en tuinbouw veiligstellen."

Voor meer informatie:
Rovensa Next
[email protected]
www.rovensanext.com

Publicatiedatum: