Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Virustestkits klaar om de wereld over te gaan

Tholen - De vraag naar snel en zorgvuldig op de aanwezigheid van ToBRFV kunnen testen is groot in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Canada. Pathogenen beperken zich vaak niet tot landsgrenzen. Spark Radar merkte vrijwel direct na de introductie van hun eerste virustestkit op de markt, dat de behoefte aan een presymptomatische betrouwbare sneltest groot is.

Aangezien de testen in de beginfase in droogijs vervoerd werden, bleek de grootste uitdaging op dat moment nog het tijdig leveren van de virustesten naar de VS, Canada en de overige delen van de wereld. Nu men erin geslaagd is de test met dezelfde hoge kwaliteit en betrouwbaarheid gevriesdroogd te leveren, is Spark Radar niet meer afhankelijk van droogijs.

"Met deze innovatieve verbetering kunnen we nu de wereld over met onze virustestkits", deelt Rogier van der Voort. Hij zette samen met Bas Rutjens het bedrijf op. Spark Radar maakte in 2022 voor het eerst kennis met de sector, en andersom maakte de sector kennis met de virustestkits.

"De behoefte aan een robuuste, betrouwbare sneltest zonder gebruik te hoeven maken van externe labs is groot. Onze vernieuwde test heeft alle testen doorstaan. We zijn niet meer gebonden aan de maximale bewaartijd van 48 tot 72 uur bij gebruik van droogijs bij transport en kunnen de testen nu wereldwijd leveren."


Rogier van der Voort

De afgelopen tijd heeft het bedrijf, in reactie op behoefte uit de markt, gekeken naar gebruiksvriendelijkheid. "Sommige onderdelen van de test moesten in de vriezer bewaard worden, andere onderdelen in de koelkast. Nu zitten alle benodigdheden in één aluminium zakje. Zodra je dat openscheurt, kun je aan de slag."

De vernieuwde, gevriesdroogde virustestkit oogt door de aanpassingen in eerste instantie anders, maar de test werkt hetzelfde en met dezelfde betrouwbaarheid, benadrukt Rogier. Het bedrijf ontwikkelde eigen apparatuur om de testen uit te lezen. Dat doen gebruikers met een magnetisch rack en een detectie rack.

"Door gebruik te maken van de zelf ontwikkelde apparatuur kunnen we nog beter het desbetreffende virus of bacterie detecteren en zorgt mede voor de hoge gevoeligheid van onze test. Voortaan kunnen onder meer ook Canadese en Amerikaanse telers dat gaan ervaren. Wij hebben alle vertrouwen in ons product."

Het team van Spark Radar bezoekt komende maand GreenTech Amsterdam en is bereikbaar om een afspraak te maken.

Voor meer informatie:
Rogier van der Voort
Spark Radar
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
[email protected]
[email protected]
www.sparkradar.bio