Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenteelt met 100% biologisch afbreekbaar touw

Kwekerij Zonnekreek heeft onlangs gekozen volledig over te schakelen op 100% biologisch afbreekbaar touw.

Tomatenkwekerij Zonnekreek teelt jaarlijks vier miljoen kilo tomaten in een kassencomplex van zes hectare. Voor Peet Withagen, eigenaar van Zonnekreek, is de keuze voor biologisch afbreekbaar touw, gerealiseerd met advies en ondersteuning van toeleverancier Mertens, een logische stap: "Bij de productie van gezonde tomaten is het van belang om aandacht te hebben voor zowel plantgezondheid als duurzaamheid. Het gebruik van traditioneel touw, gemaakt van kunststof, is niet langer in lijn met onze visie op een verantwoorde teelt."

Proef
Drie jaar geleden startte Zonnekreek, met ondersteuning van relatiebeheerder Hans Beerkens en teeltspecialist Ruud Suijkerbuijk van Mertens, een proef met biologisch afbreekbaar touw. De resultaten waren positief. Het touw is 100% ecologisch en volledig biologisch afbreekbaar. Het touw wordt samen met de plantresten versnipperd, waardoor er geen restafval achterblijft. Het touw is gebruiksvriendelijk: de zachte structuur van het touw maakt het prettig in het gebruik voor medewerkers. Afvalverwerkers beoordelen het touw positief: het biologisch afbreekbare touw kan zonder extra warmte gecomposteerd worden.

Hans Beerkens: "Deze proef heeft geleid tot een duurzame ontwikkeling en draagt bij aan toekomstgericht ondernemen. We zijn trots dat we Zonnekreek en inmiddels ook al vele andere telers hiermee hebben kunnen begeleiden en samen een revolutie teweegbrengen in de tomatenteelt."

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
Tel:+31773999111
[email protected]
www.mertens-groep.nl

Publicatiedatum: