Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4ESSE neemt deel aan Macfrut

Substraatteelt op plastic goten in opmars in het Middellandse Zeegebied

Met een aanzienlijke omzetgroei zowel in Italië als in het buitenland heeft 4ESSE 2023 positief afgesloten. Het bedrijf uit Calabrië is gespecialiseerd in de productie van PP- en PE-kratten voor de AGF-sector en van plastic goten voor de substraatteelt.


Het team van 4ESSE op de Macfrut 2023

"Onze goten voor substraatteelt genieten succes in Italië, Spanje, Frankrijk en Marokko, landen waar de kasteelt uitstekende resultaten haalt wat betreft opbrengst en kwaliteit. De afzet verloopt vlot", zeggen eigenaren Giuseppe, Valerio en Stanislao Caratozzolo. "De goot is gemaakt van 80% gerecycled materiaal en is grijs van kleur. De afmetingen zijn 150x31x8 cm."

"Een paar jaar geleden werd beslist plastic in plaats van ijzeren goten te produceren, omdat die laatste na verloop van tijd gebreken begonnen te vertonen (zie artikel 14/04/2022), waaronder roest, kosten voor periodiek onderhoud en temperatuurschommelingen", leggen de broers Caratozzolo uit.

"We hebben ons systeem aangepast en naast traditionele gewassen zoals tomaten, sla en aardbeien is het nu ook mogelijk om doeltreffend aubergines, komkommers, saffraan, basilicum, chilipepers, cannabis en vele andere producten te telen in de plastic goten. Bovendien is het niet langer nodig om siliconen te gebruiken om de goten te monteren, aangezien we een specifieke afdichting leveren."

Vanaf dit jaar levert 4ESSE ook de palen in de grond ter ondersteuning van de goten. Die zijn gemaakt van plastic met een interne ijzeren kern (zie foto hiernaast).

"Onze sector is voortdurend in expansie en vernieuwt zichzelf constant. Wij zijn trots om bij te dragen aan deze vooruitgang met onze innovatieve oplossingen. Daarom proberen we up-to-date te blijven met de trends en de eisen van onze klanten en complete en hoogwaardige oplossingen te bieden."

"Van 8 tot 10 mei 2024 zullen we aanwezig zijn op de Macfrut in Rimini. De beurs is al meer dan 10 jaar een belangrijk podium voor ons om onze nieuwe producten te presenteren aan een internationaal publiek. We zullen ons vlaggenschipproduct meenemen, namelijk de plastic goot voor substraatteelt, met de verbeteringen en de nieuwe palen. Je vindt ons in hal D4, stand 060", besluiten de broers Caratozzolo.

Voor meer informatie:
4ESSE s.r.l.
Zona Industriale – Località Lipuda
88811 Cirò Marina (KR) – Italië
Tel: +39 (0)962 31709
[email protected]
www.4essesrl.eu

Publicatiedatum: