Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Een goede detecteerbaarheid van de kabelbinders is van het grootste belang"

Bij de bouw van kassen worden vele kilometers kabel ingezet voor de voeding van onder meer de groeilicht-armaturen. De kabels worden daarbij om de 33 cm vastgezet met Ty-Rap kabelbinders van ABB, vertelt Nico van der Houwen van Dutch Growing Solutions dat veel in de VS actief is.

"Een goede detecteerbaarheid van de kabelbinders is van het grootste belang. Wordt er bij de montage of het onderhoud een kabelbinder losgeknipt, dan kan er onverhoopt een stuk van de kabelbinder tussen de groenten terechtkomen. Door de detecteerbare uitvoering van de kabelbinder wordt dit dan automatisch herkend. De blauwe kleur van de detecteerbare kabelbinders valt van zichzelf al op, maar ieder groentebakje dat de kas verlaat, passeert ook een metaaldetector. Hierdoor kunnen de bakjes die een metaal bevatten direct worden gedetecteerd en verwijderd."

De detecteerbare Ty-Rap kabelbinders van ABB zijn tot een grootte van 0,8 mm te detecteren. De kabelbinders zijn UL-gecertificeerd en worden geleverd in twee materiaaluitvoeringen die beide voldoen aan de FDA-voorschriften. Daarmee lenen ze zich voor omgevingen waar voedsel wordt bewerkt, verwerkt of verpakt. "De UL-certificering is voor onze positie op de Amerikaanse markt van groot belang", vertelt Nico van der Houwen. "Alles wat we die kant op sturen, moet over een UL-certificaat beschikken. Daarnaast zijn de kabelbinders UV-bestendig; dat kan in zuidelijke delen van de Verenigde Staten van belang zijn."

Voor meer informatie:
Dutch Growing Solutions
[email protected]
www.dutchgrowingsolutions.nl

ABB
www.new.abb.com

Publicatiedatum: