Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenpotten van gebruikt plastic die na gebruik gerecycled kunnen worden

Met nieuwe producten en concepten wil Pöppelmann TEKU energiebronnen behouden en het klimaat beschermen. Pöppelmann Groep heeft het aandeel nieuw plastic in haar productassortiment geminimaliseerd. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf automatiseringsoplossingen samen met en voor klanten uit de tuinbouwsector. Het bedrijf ontwikkelt producten die ontworpen zijn voor soepele machinale verwerking.


Een breed assortiment plantenpotten gemaakt van gebruikt plastic. Het aandeel plantenpotten gemaakt van nieuw plastic is verminderd. Foto: Pöppelmann

Productassortiment
De plantenpotten bestaan uit gebruikt plastic en kunnen na gebruik volledig worden gerecycled. Ze zijn gecertificeerd door cyclos-HTP en RecyClass en dragen het Blue Angel eco-label. Hiermee wil TEKU de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Broeikasgasemissies kunnen worden verminderd door het gebruik van recyclebaar afval en producten die recycling bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Fraunhofer Instituut Umsicht met behulp van het voorbeeld van TEKU Circular360 plantenpotten.

Toetreden tot de circulaire economie met een Baseline
Met het Baseline assortiment biedt Pöppelmann TEKU een alternatief voor niet-recyclebare zwarte plantenpotten. De artikelen bestaan uit gerecyclede materialen die afkomstig zijn van consumentenafval en een deel uit gerecyclede materialen dat afkomstig is van industrieel afval. Het Baseline assortiment is uitgebreid.

Machineverwerking
Tuinbouwbedrijven kunnen verbetering verwachten die geautomatiseerde processen makkelijker maken. Nieuwe details aan potten en trays maken de machinale verwerking makkelijker. Hieronder valt bijvoorbeeld een nieuw ontwerp voor plantenpotten, dat de afstelling van potmachines makkelijk maakt. Ook pallets waarin planten groeien zijn in overleg met klanten verbeterd om planten beter te laten groeien.

Voor meer informatie:
Pöppelmann TEKU
www.poeppelmann.com

Publicatiedatum: