Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17-31 maart 2019

Tomatentelers houden de deuren dicht, tegenvallers in glastuinbouwgebieden en 'onschuldige foto's'

Tholen - Begin maart was het qua beurzen en evenementen relatief rustig, zo zagen we in het overzicht afgelopen vrijdag. De tweede helft van maart was wat dat betreft drukker. Niet dat iedereen op de HortEx in Vietnam was, maar heel wat tuinbouwgezichten kwamen wel af op evenementen van de Tuinbouw Jongeren Westland, het 10-jarige PlantgezondheidsEvent, feestvierend Endesa Energía en het Global Berry Congress.


Nederlanders op de HortEx


Een glimp van het Global Berry Congress

Ook Kom in de Kas zat er weer aan te komen, maar twee Westlandse tomatentelers besloten er hun deuren dicht te houden. Het ToBRF-virus gooide roet in het eten. 

Roet in het eten werd er ook gegooid voor telers met uitbreidingsplannen in glastuinbouwgebieden in Deurne, Noord-Brabant in totaal en Melsele in België. In dat laatste geval volgens enkele telers vanwege 'gebrek aan politieke moed'. 


Links Wouters Green, rechts Sjaak van Spronsen bij Tabos Eco

Diezelfde telers waren ondertussen in afwachting van de definitieve switch van de retail van import naar product van eigen bodem. Bordjes over kwaliteitsproblemen met Spaans product kondigden die switch aan. Ook een item in de bioteelt, waar Tabos Eco iets vroeger met eco trostomaten op de markt kwam en Wouters Green aansloot bij Nautilus Organic


Twee warmtecoöperaties tegelijk na handtekeningen van Frank Hendriks – Centraal Oostland, Arjan van der Spek – Centraal Oostland, Paul Wubben – Noukoop Balijade, Johanna Zwinkels – Centraal Oostland, Jack Zwinkels – Noukoop Balijade, Geert van de Sande – Noukoop Balijade, Hans van der Goes – Noukoop Balijade, Johan van Egmond – Centraal Oostland (secretaris), Ton de Koning – Noukoop Balijade (secretaris) en notaris Sawitrie Kanhai van Westland Partners 

Verder vertelde René Cornelissen dat, warm of koud, het voor radijstelers 'eigenlijk altijd goed is', werden er twee warmtecoöperaties tegelijk gestart, ging om in de warmtehoek te blijven het licht op groen voor Trias Westland en kwam de première van de documentaire over 'De laatste kouwe tuinder van het Westland' voor het eerst op het doek.


René en Jurjen van Veldhoven

Door diverse toeleveranciers werd er gewerkt aan 'alle klimaten in één kasje', terwijl VB Group aan een nieuw pand begon te bouwen, Barry en Dennis het stokje overgedragen kregen bij Loonbedrijf De 3 Koningen, René en Jurjen van Veldhoven PDI kwamen versterken, Greenyard Horticulture verder ging als Agaris, Bato Plastics een mooi foefje bedacht voor aardbeientelers, Dutch Lighting Innovations 'bekende gezichten' verwelkomde en ten slotte de rechter zich moest uitspreken over 'onschuldige foto's'.


Robert de Koning, Barry van Leeuwen, Dennis van Leeuwen en René de Koning. De mannen in het midden kregen het stokje overgedragen door de mannen op de flanken.

Morgen tijd voor april.