Westlands Museum, 14 april

Documentaire over 'de laatste kouwe tuinder van het Westland'

"Het is niet het financiële wat belangrijk voor mij is. Als de koopman zegt 'joh je hebt mooie bonen', is heel mijn dag goed.' Was getekend, Peter Zuijderwijk, 'de laatste kouwe tuinder van het Westland'. 

Peter Zuijderwijk uit Monster 'tuinde' sinds 1976 op zijn bedrijf aan de Molenweg. De vaart der volkeren is altijd aan Peter voorbij gegaan. Hij teelde als kouwe tuinder in de traditie van zijn opa. Vernieuwing was hem vreemd. Een klimaatcomputer was al heel wat.

Bakkie in 'de tuin van Peet'
Zijn schuur was meer een gezellig en rommelig museum dan een strakke bedrijfsruimte. Bewaren ging hem goed af, weggooien een stuk minder. Op geheel eigen wijze heeft hij altijd zijn hoofd boven water kunnen houden.

Voor veel mensen was 'de tuin van Peet' een plek om een kooltje te kopen of gewoon een bakkie te doen. Voor dat laatste nam hij altijd tijd, want voor Peter was een goed gesprek met iemand die daar behoefte aan had belangrijker dan veel geld verdienen. 

Angelo Damen, die zelf in zijn jeugdjaren bij 'buurman Peet' werkte, maakte een documentaire over de laatste maanden van het bedrijf voordat het in november vorig jaar werd gesloopt.

Première
Op 14 april is de première van de documentaire in het Westlands Museum, waar de film om 13.30, 14.45 en 16.00 uur vertoond wordt. De toegangsprijs is 10 euro en daarvoor kunnen mensen de film bekijken, het museum bezoeken, een gratis kop koffie drinken én Peter zelf ontmoeten. Hij is namelijk de hele middag aanwezig. 

Adres Westlands Museum:
Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk 

Bekijk hieronder alvast een tweetal promo's:


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven