Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoverslag Global Berry Congress, Rotterdam

Blije gezichten bij internationale zachtfruittelers

Van 25 tot en met 27 vond in Rotterdam het Global Berry Congress plaats. Op het congres werd door bezoekers vanuit zo'n zestig landen wereldwijd stilgestaan bij de kansen voor de blauwe bes, maar eigenlijk voor zachtfruit in het algemeen. Die markt maakt namelijk een flinke groei door en zeker niet alleen hier bij 'ons' in de lage landen.

Bekijk hier onze (internationale) fotoreportage.


Jan Robben en Steven Oosterloo zijn blij met hun Sonsation aardbeien.

China wordt al jaren beschouwd als het beloofde land voor premium verse AGF en dan in het bijzonder zachtfruit van hoge kwaliteit. Met name blauwe bessen worden in China als zeer gezond en smakelijk gezien.


Aart Jan Bos van Beekenkamp Verpakkingen op de foto met Marc van Gennip van Genson Soft Fruit Plants

Oost-Europa stond ook op de agenda. Deze regio blijft haar teelt uitbreiden en is in staat zachtfruit te leveren wanneer de aanvoer vanuit Midden-Europa beperkt is. Sommige van deze landen hebben echter dringend behoefte aan serieuze investeringen zodat zij hun volledige productiepotentieel kunnen bereiken.


Wout Roover en Maria Jose Felipe Guevara van Special Fruit


Dante Anton (Fruit World), Cesar Castrat (Special Fruit) en Martijn de Graap (Fruit World)

De afgelopen jaren heeft ook Marokko haar blauwe bessenteelt sterk uitgebreid, waarbij de nadruk op vroege rassen ligt, die geoogst worden voor de belangrijkste producerende landen in Europa aan hun seizoen beginnen.


Luc Bruneel (Coöperatie Hoogstraten) en Jelger De Vriend (Innovation Fresh)


Koen Merkus (Fresh Forward Breeding) met de aardbei Calinda die veelvuldig geteeld wordt in Spanje, Egypte en Marokko

Brexit
Uiteraard was de Brexit ook een populair gespreksonderwerp. Zouden de Britten zich op hun weg naar huis moeten opstellen in de lange, trage rij van buiten de EU of niet? Wie weet, maar Britse bedrijven bereiden zich ondertussen al geruime tijd op de Brexit voor zodat ze ook na het Britse vertrek uit de EU de handel voort kunnen zetten. De voorbereidingen blijven echter niet beperkt tot oplossingen voor zakelijke contracten, heffingen en vertragingen.

Rachel Montague-Ebbs en Robbert Leisink (SoloBerry)

Eén bedrijf heeft onlangs honderdduizenden euro's gespendeerd aan het oprichten van een Europese onderneming om zaken te kunnen blijven doen. Alle productregistraties die het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk heeft, zullen niet meer worden erkend als het land uit de EU treedt. Het was dan ook noodzakelijk om het bedrijf in een Europees land te laten registreren.

Bekijk hier onze (internationale) fotoreportage.

 

Publicatiedatum: