Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlanders paraat op HortEx 2019

Een land met 95 miljoen inwoners, een uitgebreide tuinbouwsector, veel arbeid beschikbaar en exportpotentieel. Dan ook nog een groeiende welvaart en steeds meer mensen die veilig geproduceerd voedsel van belang vinden. Al met al is het niet moeilijk om te zien waarom meer dan twintig Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers vorige week naar Vietnam zijn gekomen om zich te laten zien op de HortEx-beurs in Ho Chi Minhstad: de markt heeft potentie.

Bekijk hier de fotoreportage.


Een aanzienlijke menigte bij de ingang van HortEx Vietnam

Vietnamese en internationale bezoekers
Er waren vorige week meer dan 165 standhouders te vinden op de HortEx in Ho Chi Minhstad. De groep bestond uit lokale leveranciers, gericht op de Vietnamese markt, bloemenbedrijven, aangezien Vietnam een ​​levendige sierteeltsector heeft en naar omliggende landen exporteert, en internationale leveranciers die of al exporteren naar het land of zoeken naar lokale partners om een ​​bedrijf mee op te zetten.

Op de beurs ontmoetten ze veel Vietnamese telers en internationale bezoekers uit onder andere China, Thailand, Singapore, Maleisië en de Filippijnen. De beurs kon in totaal rekenen op meer dan 6.000 bezoekers, van wie velen deelnamen aan een van de informatieve sessies over teelt of post-harvest.


Leo Leerdam kweekt orchideeën en ondersteunt telers in de regio via PUM Nederland. Hij bezocht op de beurs Thomas Ruiter en Menno Keppel (Agri Solutions Asia) en Ignacio Rodriguez en Jan Willem Lut van Sercom.

Novagric is een van leveranciers van kassen die kansen ziet op de Vietnamese markt.

Onbeperkte mogelijkheden?
De potentie van Vietnam is onmiskenbaar, maar er zijn uitdagingen op de markt. Omdat teeltbedrijven in Vietnam gemiddeld klein zijn en telers vaak maar beperkt toegang hebben tot kapitaal, zijn de investeringen gericht op apparatuur die direct ingezet kan worden, en een snelle ROI: diffuse folies, betere variëteiten en eenvoudige systemen voor substraatteelt of irrigatie. 

Met de hoeveelheid beschikbare arbeid (veel!) heeft automatisering niet de hoogste prioriteit. Bedrijven die dit soort oplossingen aanbieden, moeten de toegevoegde waarde van hun product laten zien inzake uniformiteit en minder menselijke fouten.

Naar verwachting zal dit de komende jaren veranderen. Veel telers verkopen hun producten tegenwoordig rechtstreeks aan lokale markten of aan een van de groeiende supermarktketens. Het belang van kwalitatieve tuinbouwproducten, veilig geteeld, groeit en naar verwachting zal de Vietnamese sector dan in rap tempo meer volwassen en technisch onderlegd worden.

Bekijk hier de fotoreportage.

Volgende jaar zal de HortEx plaatsvinden van 26 tot 28 februari. 

Voor meer informatie:
www.hortex-vietnam.com 

Publicatiedatum: