Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in belang van wederopbouw

Oekraïense delegatie komt kassen kijken in Nederland

Op 24 april ontving de Gemeente Westland een delegatie uit Oekraïne, bestaande uit ongeveer 50 personen, bij Tomatoworld. Het bezoek is onderdeel van een week waarin een delegatie uit het door oorlog getroffen land in Nederland kwam kijken hoe kassen een rol kunnen spelen in de wederopbouw.

De dag begon bij Tomatoworld met een ontvangst door wethouder Peter Valstar, gevolgd door een informatieve introductie over Tomatoworld door interim-directeur Aart Van den Bos. Aart benadrukte de inzet van Tomatoworld voor datagedreven benaderingen. Vervolgens deelde gids, Ank van der Meulen, inzichten in de uitdagingen van het voeden van een groeiende wereldbevolking.

Oekraïense delegatie
De Oekraïense delegatie, met onder meer zo'n vijftien burgemeesters en dertig tot veertig vertegenwoordigers uit de tuinbouwsector, bracht drie dagen door in de regio Westland. Dit bezoek stond in het teken van het bevorderen van directe samenwerking tussen Nederlandse en Oekraïense belanghebbenden, met name op het gebied van de tuinbouw.

Tijdens de rondleiding kregen de gasten de gelegenheid om de kas te verkennen en meer te leren over groeiprocessen, energieverbruik, biologische gewasbescherming en waterbesparing. De gesprekken richtten zich ook op logistiek en duurzaamheid, waarbij onderwerpen als energie-efficiëntie en circulaire oplossingen aan bod kwamen.

Delegatie
De delegatie vervolgde haar tour naar KUBO Greenhouse Projects in Monster, waar verdere uitwisselingen plaatsvonden over belangrijke onderwerpen als kassen, tuinbouw en AGRItech. De delegatie toonde enthousiasme door actief deel te nemen aan de gesprekken en vragen te stellen. Dit bezoek markeert een belangrijke stap in het versterken van de banden tussen Nederland en Oekraïne op het gebied van tuinbouw. Het benadrukt de waarde van internationale samenwerking in het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening.

Voor meer informatie:
Tomatoworld
Zwethlaan 2
2675 LB Honselersdijk
Tel: +31 174 612 525
www.tomatoworld.nl

Publicatiedatum: