Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Oekraïne heeft kassen nodig"

Wederopbouw Oekraïense economie mét kassen

De oorlog in Oekraïne heeft desastreuze gevolgen, óók voor de economie en de tuinbouw in het land. Het is misschien niet het allereerst waar in oorlogstijd de aandacht naar uitgaat, maar waar mogelijk proberen Nederlandse bedrijven te helpen. Hortilife bijvoorbeeld, zo blijkt uit een verhaal in het AD. Daar deelt projectontwikkelaar Martis van Splunter beelden van een kapot geschoten kas en geeft hij uitleg over hoe het bedrijf bestaande relaties en mogelijk ook nieuwe klanten wil helpen.

Voedselzekerheid garanderen is cruciaal en dat kan eventueel ook met eenvoudige kassen met foliedak. "Deze tunnels kunnen we zo verzwaren dat ze in de winter tegen een laag van 70 kilo sneeuw per vierkante meter kunnen. Je kunt ze lokaal repareren. Dat kan niet met glas. Dat is direct stuk."

Voorlopig is er van kassenbouw niet echt sprake, maar Van Splunter heeft hoop op overheidssteun uit Oekraïne of Nederland. "Ik bespeur bij Oekraïne dat ze vooruit willen. Ik hoop dat we binnen paar maanden groen licht krijgen. Dat is hard nodig."


Martis van Splunter op HortiContact 2024

Van 23 tot en met 27 april brengt een Oekraïense delegatie, bestaande uit bedrijven, burgemeesters en overheidsvertegenwoordigers, een bezoek aan Westland. Die week wordt een meerdaags programma georganiseerd waarin de wederopbouw van de Oekraïense economie tijdens én na de oorlog centraal staat. Glastuinbouw is het centrale thema, blijkt uit bezoeken aan Tomatoworld, kassenbouwer Kubo en het gemeentehuis van Westland. Daarnaast is er op 25 april een themaconferentie op 25 april in het World Horti Center in Naaldwijk, met eveneens de glastuinbouw centraal.

Voor meer informatie:
Hortilife
[email protected]
www.hortilife.com