Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede editie van Inhouse Farming

Na de première in 2023 opent de "Inhouse Farming - Feed & Food Show" dit jaar voor de tweede keer haar deuren van 12 tot 15 november in Hannover. Deze zakelijke ontmoetingsplek van de DLG (Duitse Tuinbouwmaatschappij) vindt plaats in het kader van EuroTier. EuroTrier is een vakbeurs voor professionele dier- en veehouderij.

"Inhouse Farming 2024" biedt vakspecialistische informatie, innovaties en zaken op het gebied van voer tot voedsel. De focus ligt op alternatieve eiwitten. EuroTier en EnergyDecentral, het internationale platform voor gedecentraliseerde energievoorziening dat tegelijkertijd plaatsvindt, sluiten nauw op elkaar aan. Exposanten kunnen nu voor de beurs registeren.

Het nieuwe B2B-platform van de DLG biedt een overzicht van de markt. Daarnaast worden ontwikkelingen getoond op het gebied van plantaardige, gefermenteerde en gekweekte eiwitten en producten voor menselijke en dierlijke voeding.

Moderne biotechnologie maakt nu schaalbare en duurzame productie van hoogwaardige eiwitten mogelijk. Naast bioreactoren voor schimmels en microalgen worden relevante technologieën zoals indoor farming, insectenkweek, cellulaire tuinbouw, aquacultuur en aquaponics gepresenteerd op "Inhouse Farming 2024". Ook is er aandacht voor vooruitstrevende energieconcepten. Het bijbehorende technische programma legt opnieuw sterk de nadruk op interactie en de diverse synergieën met EnergyDecentral.

Veel van de projecten die besproken worden van 12 tot 15 november in Hannover combineren de productie van alternatieve eiwitten met het geïntegreerde gebruik van alle secundaire stromen voor de productie van andere grondstoffen. Het doel is om gesloten, kostenefficiënte en hulpbronnensparende cycli te creëren langs de waardeketen. De behoefte aan informatie over deze toekomstgerichte onderwerpen onder het internationale handelspubliek werd vorig jaar duidelijk tijdens de succesvolle première van "Inhouse Farming".

Nieuwe ideeën voor het transformeren van de waardeketen
De transformatie van de tuinbouw- en voedselsector is momenteel in volle gang. "Bedrijven hebben expertise nodig waarmee ze toekomstige voedselsystemen voor hun eigen bedrijf kunnen ontwikkelen. Het management moet daarbij verschillende opties overwegen," vertelt prof. Nils Borchard, Hoofd Onderzoek en Innovatie bij het DLG Competence Center Agriculture.

"Inhouse Farming 2024" brengt spelers uit de indoorteeltsector samen. Daarnaast wordt de uitbreiding van de netwerken ondersteunt en is het een bron van inspiratie voor duurzame bedrijfsmodellen in de waardeketen. Exposanten op "Inhouse Farming 2024" profiteren van het internationale vakpubliek op EuroTier. Tegelijkertijd is er media-interesse in toekomstige voedselsystemen, technologieën en het lanceren van innovaties.

Voor meer informatie:
Inhouse Farming - Feed & Food Show
www.inhouse-farming.com

Publicatiedatum: