Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
December

Den Berk Délice opent nieuwe locatie, extra vroege belichte komkommers en PB Techniek twee keer in het nieuws

Tholen - Deze decembermaand blikken we terug op alle gebeurtenissen die in 2018 in de glastuinbouwsector plaatsvonden. Vandaag: extra vroege belichte komkommers, nieuwe locatie Den Berk Délice geopend, PB Techniek neemt over én ontvang investeerder, Westland Event en klapkrattendiefstallen.

De meeste verhalen die hierna volgen, moeten nog relatief vers in het geheugen liggen. Zeker het nieuws rondom PB Techniek. Het bedrijf kwam immers vorige week twee keer in het nieuws: eerst met een overname van een Canadees bedrijf en vervolgens omdat een investeerder instapte

Ander bedrijfsnieuws van Greenyard, dat eerder dan verwacht de verkoop van het segment Horticulture afrondde, Dutch Greenhouse Delta dat stappen zette in India met een glastuinbouwexpertisecentrum, Van Amelsvoort Kassenbouw dat het 60-jarig bestaan van het bedrijf vierde, Power Plastics dat met Rutec Engineering samen onder één dak verder gaat, Gebr. de Mooij Transport dat opging in De Wit Transport, een viertal aardbeientelers dat samen een Aardbeien Innovatiecluster gaat opzetten, meer dan vijftig ontslagen bij Kwekerij Hartman in Sexbierum en een directiewissel bij Enza Zaden waar Vincent van Bentum met pensioen ging.

In december ook nog een internationale beurs en wel de Growtech in Antalya, waar het veel ging over Rusland dat de glastuinbouwontwikkelingen in Centraal-Azië aanjaagt. Rusland dat ook de financiële steun voor kassenprojecten in eigen land stopzette

Dichter in de buurt was het ondertussen tijd voor Future Trends & Innovations, het Westland Event 2018 en de opening van locatie Den Horst door Den Berk Délice

De sector werd ondertussen ook opgeschrikt door krattendiefstallen in Friesland en in het Westland én door het bericht een Belgische aardbeienteler was opgepakt als verdachte voor drugsproductie.

Verder ging Marcel van der Pluijm van start met Feeling Fresh, werd een Monsterse teler geteisterd door onkruid, toog Horti-Consult naar Guatemala en Costa Rica voor marktverkenning, gingen de glasgroentenadviseurs van Delphy op bezoek in Almería, oogstte Kees Hendriks nog vroeger zijn eerste belichte komkommers dankzij een grotere plantafstand, legden groene vingers het af tegen kunstmatige intelligentie, oogstte de WUR bananen uit een kas, zagen glasgroententelers hun inkomen wederom dalen en de kosten stijgen, treurde de sector om het vroege overlijden van kassenbouwer en zanger Cees van der Kruijk en knipten en plukten robots heel wat af in deze longread vol filmpjes.