Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
April 2018

Kom in de Kas, vruchtgroentenseizoen blijf moeizaam en krijters klaar: krijten maar!

Tholen - Deze decembermaand blikken we terug op alle gebeurtenissen die in 2018 in de glastuinbouwsector plaatsvonden. Vandaag: zonnige 41e editie Kom in de Kas, Eminent viert 35-jarig bestaan, vruchtgroentenseizoen blijft moeizaam en krijters klaar: krijten maar!

Ook in april bleven de verontrustende berichten over het vruchtgroentenseizoen naar buiten komen. Hogere Nederlandse producties en Spanje langer aan de markt zorgden voor een slechte prijsvorming. De krijters stonden ondertussen weer klaar om alle gewassen weer te beschermen tegen teveel zon. Door de oplopende temperaturen begin april stond de krijters weer een gekkenhuis te wachten.

Bij Greenco was het begin april tijd voor een speciale editie van College Tour. Zowel Ab van Marrewijk als Jos van Mil schoven aan om te vertellen over hun jeugd, hun studententijd, maar vooral ook om kennis over te dragen op de jongere generatie. 

De Agro Businessclub Westland stond stil bij de ontwikkelingen in private equity, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. In het World Horti Center startte HortiHeroes met grote dromen tijdens de eerste arenabijeenkomst. 

En toen was het tijd voor Kom in de Kas, elk jaar weer een druk bezocht publieksevenement waarbij telers hun kassen opstellen. Dit jaar licht overschaduwd door vrees voor het tomatenchlorosevirus, maar daar merkte het publiek eigenlijk niets van. Iedereen was enthousiast en de zon droeg daar zeker aan bij.

Eind april was het tenslotte feest bij Eminent dat 35-jaar bestaat in 2018. Er werd live gekookt met diverse snackgroenten, aandacht besteed aan gezond eten en aan foodtrends. 



Tenslotte presenteerde Van Nature in de persoon van RenĂ© Oudijk en Hans Prins een nieuwe directie, werd een medewerker van een telersvereniging ontslagen na het sturen van anonieme mails, kwam Henk Gerichhausen terug uit China met mooie verhalen, werd Sjaak van der Tak benoemd tot adviseur van het Chinese bedrijf Zhongnong Futong, startte telers in Dinteloord met teelt op restwater van suikerbieten, nam bioteler Frank de Koning zijn vierde productielocatie in gebruik, ontploften er (weer) bommen op Prima4a en startte Certhon met teeltonderzoek in hun eigen innovatiecentrum.