Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opgelet: wederom bommen ontploft op Prima4a

Tholen - Liefhebbers van bommenspektakel kunnen de laatste tijd hun hart weer ophalen in Rijsenhout. Om de uitbreiding van tomatenkwekerij Schenkeveld mogelijk te maken, zijn op 23 en 24 april wederom drie bommen door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie tot ontploffing gebracht.

Schijnvliegveld

In totaal zijn er op die manier al meer dan 40 bommen verwijderd. De meeste bommen waren relatief eenvoudig te verwijderen, maar enkele bommen lagen dieper en vergden meer tijd en moeite. Door middel van moderne technieken zoals een 3D laserscanner en röntgenapparatuur zijn succesvol de ontstekers getraceerd.

De bommen zijn afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog toen de Duitsers meenden Schiphol te bombarderen, maar in feite een schijnvliegveld troffen. Op dit voormalige schijnvliegveld zullen straks tomaten geteeld worden zonder explosiegevaar.

Nog drie verdachte objecten
Maar eerst zullen door bodemonderzoeksbureau T&A Survey nog drie verdachte objecten in de Rijsenhoutse bodem onderzocht worden. Mochten dit ook bommen blijken te zijn, dan zullen ongetwijfeld de bommenliefhebbers weer staan te kijken.